Главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер заяви, че тестовете,

...
Главният изпълнителен директор на Volkswagen Матиас Мюлер заяви, че тестовете,
Коментари Харесай

Директорът на Volkswagen се извини за скандалните тестове с обгазяване на хора и маймуни

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Матиас Мюлер съобщи, че тестванията, при които са хора и маймуни са били обгазявани с нездравословни дизелови излъчвания, са били „ неетични и отвратителни “ и се извини за дейностите на откривателите, които са виновни за прочуването, съобщи организация „ Ройтерс ".

Германският авто колос попадна още веднъж в светлините на прожекторите, откакто „ Ню Йорк Таймс “ разгласиха информация, че през 2014 година Volkswagen са употребявали организация, известна като Европейската изследователска група по околна среда и здраве в бранша на превоза (EUGT), за провеждането на проби, които са имали за цел да съберат доказателства за отбрана на дизеловите мотори, откакто Световната здравна организация разгласи, че отработените от тях газове са канцерогенни.

Според първичната информация ставаше въпрос за опити с маймуни, само че по-късно немският ежедневник „ Щутгартер цайтунг " разкри, че в проучванията са взели участие и хора. Според изданието 25 души са били изложени на обгазяване с разнообразни концентрации нездравословни азотни оксиди в продължение на няколко часа в институт към Университета в Аахен. Така концернът е тествал въздействието на азотния диоксид, който се отделя в атмосферата от дизелови мотори.

„ Методите, употребявани от EUGT, са били неправилни, неетични и противни. Съжалявам, че компанията е била забъркана в това начинание, като един от спонсорите на EUGT, съобщи шефът на Volkswagen. 

Изследователския център, който е бил финансиран още от Daimler и BMW, е затворил порти предходната година.  Новите разкрития за неетични практики на автомобилната компания са най-коментираната тематика през днешния ден в немските медии, изключително откакто и канцлерът Ангела Меркел изрази остро отвращение посредством представителя си през вчерашния ден. „ Не става въпрос единствено за главните етични правила, а е каква е задачата на тези проби. Предполага се, че автомобилната промишленост би трябвало да понижава рисковите равнища на излъчванията и да се придържа към тези граници, а не да употребява маймуни и даже хора, с цел да потвърждава така наречен безвредност на излъчванията ”, разяснява Щефен Зайберт.

Германският министър на превоза също излезе с остра реакция.

„ Осъждам тестванията върху животни и хора, които съгласно наличната информация са инициирани от автомобилната промишленост. Те явно са били само за пиар задачите на тази промишленост. Ние няма да приемем това! ”, заяви  Кристиян Шмид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР