Главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев беше награден от

...
Главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев беше награден от
Коментари Харесай

Почетен медал на МВР за главния изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев

Главният изпълнителен шеф на VIVACOM Атанас Добрев беше награден от министъра на вътрешните работи Младен Маринов поради достиженията на компанията при ограничението на телефонните измами.

За оказаното подпомагане и съответна помощ на Министерство на вътрешните работи при противопоставяне на телефонните измами Атанас Добрев получи отличие „ Почетен орден “ на Министерство на вътрешните работи.

В заповедта на министър Маринов се показва, че вследствие на взаимните старания на VIVACOM и Министерство на вътрешните работи Главна дирекция "Национална полиция " е регистриран забележителен спад на измамите по телефона. Само за два месеца – март и април, опитите за осъществяване на такива закононарушения в мрежата на телекома са намалели над петдесет пъти.

VIVACOM предприе дейни дейности за ексклузивен мониторинг и ангажира спомагателен човешки и финансов запас за оптимално ограничение на опциите за осъществяване на телефонни измами по отношение на своите клиенти и клиенти, като регистрира високата обществена цена на бизнеса с телефонни измами, жертва на който са най-вече възрастни хора.

По данни на VIVACOM, през февруари 2019 година броят на опитите за измами по телефона в мрежата на телекома е бил 81 000. В резултат на взаимната интервенция с Министерство на вътрешните работи Главна дирекция "Национална полиция " през март 2019 година опитите на измамниците да извършат закононарушение към този момент са пет пъти по-малко – 18 792. През април злонамерените опити за свързване с клиенти на VIVACOM са сведени до 1 515, което е 50 пъти по-малко.

VIVACOM и Министерство на вътрешните работи ще продължат дълготрайно тясното си съдействие за противопоставяне на измамите по телефона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР