Главният изпълнителен директор на UniCredit, Жан Пиер-Мустие, ще се оттегли

...
Главният изпълнителен директор на UniCredit, Жан Пиер-Мустие, ще се оттегли
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на UniCredit напуска поста си заради разногласия

Главният изпълнителен шеф на UniCredit, Жан Пиер-Мустие, ще се отдръпна от поста си през април идната година, откакто е влезнал в спор с борда на банката по отношение на тактиката.

Бившият капиталов банкер преведе банката през мъчително преструктуриране през последните четири години, написа „ Ройтерс “.

„ През последните няколко месеца явно стана ясно, че тактиката „ Екип 23 “ (бизнес план) и нейните съществени стълбове към този момент не подхожда на настоящето мислене на борда “, сподели Мустие в изказване и добави, че отстъпва мястото си за образуване на ново попълнение, което да създаде бъдеща тактика за ръководството на UniCredit.

Според източници на „ Ройтерс “ бордът на шефовете на банката е провел неофициални полемики по повод ръководството на банката през миналия уикенд.

UniCredit стартира търсенето на заместител на Мустие, със селектирането ще оказва помощ консултантската компания Spencer Stuart. Сред евентуалните претенденти, обсъждани в италианската преса, са изпълнителният шеф на Mediobanca Алберто Нагел, шефът на UniCredit Диего дьо Джорджи, както и съизпълнителния шеф по комерсиално банкиране Франческо Джорджано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР