Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че оценява

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че оценява ...

Шефът на Twitter отсече: Не се продаваме!.


Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси заяви, че оценява стойността на социалната мрежа като частна компания. С това той сложи край на скорошните спекулации на анализатори, че компанията може да бъде цел на придобиване, предава Ройтерс.

"Винаги съм смятал, че има много сила в нашата независимост. Можем да работим на всяко устройство. Можем да работим през всеки канал", заяви Дорси в рамките на конференцията Goldman Sachs Technology and Internet Conference.

Някои инвестиционни анализатори започнаха да говорят за потенциална сделка, след като през миналата седмица Twitter отчете изненадващ ръст на приходите и първата си печалба за тримесечие. 

Walt Disney показа интерес към нея през 2016 г., в момент, в който акциите на Twitter се търгуваха наполовина на сегашната си стойност. Това означава, че придобиване днес ще струва много повече спрямо две години по-рано.

Акциите на Twitter завършиха търговията в САЩ във вторник на цена от 33,44 долара, нараствайки с 8 на сто при 0,3% ръст на индекса S&P 500.

Коментарите на Дорси бяха след края на борсовата сесия, а книжата не промениха стойността си във връзка с думите му.

 Още икономически новини четете в Investor.bg

 
По публикацията работи: Бойчо Попов

Източник: dnes.bg