Главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси заяви, че оценява

Главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси заяви, че оценява ...

Джак Дорси: Туитър не се продава.

Главният изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси заяви, че оценява стойността на социалната мрежа като частна компания. С това той сложи край на скорошните спекулации на анализатори, че компанията може да бъде цел на придобиване, предава „Ройтерс“. „Винаги съм смятал, че има много сила в нашата независимост. Можем да работим на всяко устройство. Можем да работим през всеки канал“, заяви Дорси в рамките на конференцията за технологии и интернет на „Голдман Сакс“.
 
Някои инвестиционни анализатори започнаха да говорят за потенциална сделка, след като през миналата седмица Туитър отчете изненадващ ръст на приходите и първата си печалба за тримесечие.
 
„Уолт Дисни“ показа интерес към нея през 2016 г., когато акциите на Туитър се търгуваха наполовина на сегашната си стойност. Това означава, че придобиване днес ще струва много повече спрямо две години по-рано.
 
Акциите на Twitter завършиха търговията в САЩ във вторник на цена от 33,44 долара, нараствайки с 8 на сто при 0,3% ръст на индекса S&P 500.
 

Източник: blitz.bg