Главният изпълнителен директор на Toyota Акио Тойода лично тества прототип

...
Главният изпълнителен директор на Toyota Акио Тойода лично тества прототип
Коментари Харесай

Toyota създаде нов хибриден хиперавтомобил

Главният изпълнителен шеф на Toyota Акио Тойода персонално тества първообраз на новия модел хиперавтомобил GR Super Sport на пистата "Фуджи " в Япония. Компанията неотдавна удостовери, че ще взе участие в надпреварите за устойчивост на "24 часа на Льо Ман ". Акио Тойода получи директиви от някогашния водач във Формула 1 Камуи Кобаяши, който през уикенда взе присъединяване и приключи втори в "24 часа на Льо Ман " дружно с тима на Toyota.

Моделът GR Super Sport е с три пъти по-висока мощ от тази на новата Supra и ще се предлага в сериен и в спортен вид. Задвижването на бъдещия хипер модел ще бъде хибридно с мощ към или малко над 1000 к.с. Състезателната му версия ще е с по-малка мощ, защото разпоредбите не позволяват тя да е над 750 к.с., а тежестта на автомобила ще е 1100 кг.

Международната автомобилна федерация и уредниците на "24 часа на Льо Ман " показаха нови механически правила на надпреварата, които плануват серийни хиперавтомобили да заменят прототипите на най-бързите коли от "Льо Ман Прототипи ". Новите ограничавания имат за цел да бъдат понижени скоростите на транспортните средства, които ще заместят прототипите, които в този момент реализират междинна скорост от съвсем 240 км/ч на обиколка в Льо Ман, а на дългите прави се движат с 350 км/ч.

Toyota и Aston Martin са първите компании, които публично оповестиха, че ще вземат участие в надпреварите за устойчивост. Интерес демонстрират и други компании като McLaren и Oreca.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР