Главният изпълнителен директор на ТикТок (TikTok) Шоу Чю беше изслушан

...
Главният изпълнителен директор на ТикТок (TikTok) Шоу Чю беше изслушан
Коментари Харесай

Не е агент на Китай. Шефът на ТикТок опита да защити платформата пред Конгреса на САЩ

Главният изпълнителен шеф на ТикТок (TikTok) Шоу Чю беше изслушан пред Конгреса на Съединени американски щати поради хипотетичните връзки на приложението с Китай и евентуалните опасности за националната сигурност.

Администрацията на президента Джо Байдън заплаши да забрани ТикТок в Съединени американски щати, в случай че китайските притежатели не се съгласят да отделят своя дял от обществената платформа. Много страни към този момент не разрешиха приложението на държавни устройства, а последно това направи Британският парламент.

TикТок, която е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance , е подложена на рецензии поради опасенията, че данните, които съхранява за американските консуматори могат да попаднат в ръцете на китайското държавно управление. Платформата нееднократно е отричала това, само че членовете на Конгреса от двете огромни партии - републиканци и демократи, се сплотиха против нея.

Конгресменът от Републиканската партия Кати Макморис Роджърс сподели, че ТикТок " умишлено е позволила опцията китайската комунистическа партия да има достъп до данните на американските консуматори ".

Чу отхвърля, като отвърна, че " ByteDance не е сътрудник на Китай или на която и да е друга страна ". Той се ангажира, че няма да разреши на китайското държавно управление да въздейства по какъвто и да е метод на ТикТок и че ще работи изцяло транспарантно.

``Не имам вяра, че това, което събираме като информация, е повече от другите играчи в индустрията``, сподели шефът.

Чу добави, че " не е видял доказателства, че китайското държавно управление има достъп до тези данни; те в никакъв случай не са ни питали, ние не сме ги предоставяли ".

Когато го попитаха за потреблението на потребителски данни от TикТок, той сподели: „ С цялото ми почитание, американските компании нямат огромен опит с данни … Просто погледнете Фейсбук и Cambridge Analytica . “

Събирането на персонална информация на потребителите на Фейсбук от английска политическа консултантска компания провокира звук, когато се появи през 2018 година

Чу описа за Project Texas – опит за пренасяне на всички данни на американци на локални сървъри под наблюдението на американската компания Oracle. Той сподели, че компанията ще изтрие всички потребителски данни, архивирани на сървъри отвън Съединени американски щати.

От компанията означават, че собствеността не е напълно съсредоточена в Китай. 60% е благосъстоятелност на световни вложители, 20% - на чиновници, и 20% - на китайския създател. Освен това се ръководи от сингапурец, основан в Сингапур. Вашингтон обаче има терзания, че поради законите на Китай, които изискват хората и организациите да оказват помощ на държавното разузнаване.

По време на чуването беше наранена и тематиката за въздействието на TикТок върху децата.

" Изследванията откриха, че логаритмите на TикTok предлагат на младежите видеоклипове, които основават и ускоряват възприятието на прочувствено страдалчество, в това число клипове, насърчаващи самоубийство, самонараняване и хранителни разстройства ", сподели Франк Палоун от демократите.

Чу беше запитан от член на Конгреса и правилно ли е, че не разрешава на личните си деца да употребяват приложението. Той отговори, че децата му нямат профили, тъй като живеят в Сингапур, където платформата няма версия за лица под 13 г .

Междувременно беше обявено, че английският парламент ще блокира ТикТок на всички устройства в мрежата си, откакто такава възбрана към този момент беше въведена за държавните устройства.

" Киберсигурността е главен приоритет за Народното събрание ", разяснява негов представител.

Съединени американски щати, Канада, Белгия и Европейската комисия към този момент не разрешиха приложението на техните публични устройства.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР