Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla) Илон Мъск призова за

...
Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla) Илон Мъск призова за
Коментари Харесай

Мъск: Време е да разбием Амазон, монополите са погрешни

 Главният изпълнителен шеф на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск прикани за разделянето на " Амазон ", откакто създател се оплака в обществена мрежа, че не е съумял да разгласява книгата си през платформата на най-големия онлайн търговец в света, предава Ройтерс.

" Това е полуда @JeffBezos ", написа Мъск в туит, адресиран към основния изпълнителен шеф на " Амазон ". И двамата са милиардери и ръководят компании, които се конкурират в проучването на космоса, оттатък отговорностите си отпред на " Тесла " и " Амазон ". " Време е да разбием " Амазон ". Монополите са неправилни! “, добави Мъск във втори туит. Мъск няма законова власт да разбие бизнеса на " Амазон ", написа Investor.

Търговецът на дребно не разяснява апела на ексцентричния милиардер, само че съобщи, че въпросната бумаги на писателя Алекс Беренсон е блокирана по неточност и към този момент е налична на уеб страницата през услугата за електронни книги Kindle. Решението да се даде зелена светлина за продажба на книгата не е обвързвано с апелите на Мъск, показва " Амазон ". Главният изпълнителен шеф на " Тесла ", който по-рано този месец съобщи, че ще си вземе отмора от Twitter, има история с дръзките си изявления в микроблогинг платформата.

Туит от 2018 година, че е обезпечил финансиране, с цел да направи " Тесла " още веднъж частна, докара до дело против Мъск, заведено от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати, по което след това беше подписано съглашение. Според качена в Twitter фотография на известието, което " Амазон " е изпратила на Бернсон, търговецът на дребно е отказал книгата, тъй като тя не е отговаряла на насоките, само че " Амазон " не прецизира на кои тъкмо и добавя:

" Ние насочваме клиентите към формалните източници на здравна информация за вируса “. Книгата на Беренсон носи заглавието " Неразкрити истини за Covid-19 и блокадите: Част 1: Представяне, смъртни случаи и оценки “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР