Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията
Коментари Харесай

Tesla няма да пусне Cybertruck тази година и не работи по кола за $25 000

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск съобщи, че компанията няма да пуска на пазари нови модели тази година и сега не създава електрически автомобил на цена от 25 000 $.

Продължаващият дефицит на чипове би направил невероятно стартирането на нови модели без това да се отрази на общия брой коли, които компанията ще достави, сподели още Мъск.

Без упования модел Cybertruck през тази година, Tesla рискува да отстъпи позиции пред Ford, която се готви за доставки на своя напълно електрически модел F-150 Lighting през първата половина на годината. Ford също по този начин разгласи неотдавна, че се готви да утрои производството на модела Mustang Mach-E.

Друг съперник в лицето на GMC Hummer EV пък бе показан на клиенти през декември 2021 година

По време на диалог с анализатори Мъск разгласи, че компанията сега не работи по план за модел на Tesla, който ще бъде с по-ниска цена и по-достъпен за всеобщите консуматори.

“В момента не работим по колата за 25 000 $. На някакъв стадий ще го създадем, само че в този момент се занимаваме с прекомерно доста други неща”, сподели Мъск.

Мъск нееднократнo e заявял, че е допустимо да се създава Tesla цена от 25 000 $. През 2018 година той сподели, че на компанията ще са й нужни към три години, с цел да създаде подобен модел, без обаче да разясни по кое време във времето ще се случи това. През 2020 година по време на събранието на акционерите на Tesla Мъск съобщи, че компанията може да пусне такава кола в границите на три години.

Мъск обаче е прочут с прекомерно оптимистичните си прогнози, написа CNBC.

Вчера Tesla разгласи по-добри от предстоящите резултати за четвъртото тримесечие. Печалбата на компанията възлиза на 2.3 милиарда $, или 2.05 $ на акция, спрямо 24 цента облага на акция година по-рано.

Продажбите й се усилват с 65% до 17.7 милиарда $ за същия интервал.

Въпреки проблемите с веригите на доставки от Tesla предвидиха, че ще доставят с 50% повече коли на годишна база през 2022 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР