Главният изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск съобщи, че компанията,

...
Главният изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск съобщи, че компанията,
Коментари Харесай

В Берлин ще бъде построен първият завод на Тесла в Европа

 Главният изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъск заяви, че компанията, произвеждаща електрически коли, ще построи нов цех - така наречен Гигафабрика 4 - " в региона на Берлин ", оповестиха " Ройтерс " и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Мъск разгласи решението си на гала в Берлин за връчване на премиите " Златен волан ", проведена от автомобилното списание " Ауто Билд " и вестник " Билд ам зонтаг ". В отговор на журналистически въпрос Мъск сподели, че заводът ще се намира покрай новото летище на Берлин, което следва да бъде намерено южно от немската столица. Мъск заяви още, че " Тесла " ще сътвори в Берлин също по този начин инженерен и проектантски център.

От " Тесла " към този момент са заявявали, че считат да стартират произвеждане в Европа през 2021 година Сега компанията, вложила съществени средства в цех в Китай (обявените вложения в завода в Шанхай засега възлизат на над 2 милиарда долара), е под мощен напън от възходящата конкуренция на пазара на електрически автомобили, написа Би Би Си.

" Всeки знае, че немското инженерство е на извънредно равнище и това е част от повода " за избора на страната, изясни той.

Нараства и желанието да се купуват електрически автомобили в Европа - в околните години най-големите фабрики ще са в Германия, Франция, Испания и Италия, предвиждат специалисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР