Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск от години дразни

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск от години дразни
Коментари Харесай

Планът на Мъск за евтина Tesla се очаква тази седмица

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск от години нервира света с фантазията си за налична електрическа кола. Тази седмица, надяват се почитателите, той ще изясни какво е намислил – и може би по какъв начин ще успее да сбъдне тази своя фантазия.

Мъск сподели предходната година, че е отсрочил проекта за кола на стойност 25 000 $, известна като Model 2, защото не е усвоил новата технология за акумулатори, която съгласно него ще бъде от решаващо значение за евтините коли.

Разширяването на всеобщия пазар е от решаващо значение за реализиране на задачата на Tesla да усили доставките на транспортни средства 15 пъти – до 20 милиона през 2030 година Компанията понижи цените през последните месеци, с цел да усили продажбите, които бяха под напън от слабата стопанска система и възходящата конкуренция.

Акциите на производителя на електрически автомобили са се повишили с към 60% досега, само че към момента са на половината от пика си през ноември 2021 година

Очаква се евтиният автомобил да бъде централната част на „ Главния проект, част трета “ на Мъск, който той ще показа на „ Деня на вложителя “ в сряда, дружно с проектите за разширение на завода и спомагателните финансови разноски.

Каквото и да каже за периодите обаче, вложителите ще бъдат внимателни, защото той е пропуснал най-важните си периоди, до момента в който построява най-скъпата автомобилна компания в света.

Формулата за декодиране на Мъск е много елементарна. Вземете каквато и времева рамка да има, и я умножете по две “, сподели Джийн Мънстър, ръководещ сътрудник в Deepwater Asset Management, който има акции на Tesla.

Той чака новата автомобилна платформа да бъде въведена най-рано през 2025 година, което към момента ще бъде с години по-бързо от типичното развиване на ново транспортно средство в автомобилната промишленост.

Tesla не отговори на настояването на Reuters за коментар.
Всичко е за батериите
Уликите, показани от Мъск за Model 2, оставят доста на въображението. Създаването на завладяващо електрическо транспортно средство на стойност 25 000 $ „ постоянно е било нашата фантазия през цялото време на компанията “, сподели той на презентация за батериите през 2020 година

Миналата година диреторът на компанията разгласи проект за стартиране на роботакси без волан или педали до 2024 година, макар че не беше ясно дали това е същата евтина кола.

Неотдавнашен инженерен видеоклип на Tesla сподели дребна кола с типичните извивки на Tesla, която беше призната от наблюдаващите на компанията като схема на Model 2.

Анализаторът на Guidehouse Insights Сам Абуелсамид сподели, че Tesla може да разгласи по-евтина кола с дребен пробег за китайския пазар, само че налична кола с огромен пробег, която ще се хареса на пазара в Съединени американски щати, евентуално ще отнеме известно време заради бавното повишаване на производството на лични акумулатори.

Мъск сподели предходната година в подкаст за минерали, озаглавен „ Getting Stoned “, че новият общоприет проект, надграждащ по-ранните такива за стартиране на транспортни средства и развиване на слънчева сила и бизнес за предпазване на сила, е за това по какъв начин да се „ мащабира “ и да се получат всички нужни материали за произвеждане на акумулатори за транспортни средства и системи за предпазване на сила.

Основният определящ фактор за скоростта, с която можем да преминем към резистентност, е скоростта, с която можем да увеличим производството на литиево-йонни акумулатори “, сподели той в изявлението.

Въпреки че има признаци, че цените на лития може да се намаляват, Мъск сподели, че разноските за литий могат да принудят Tesla да създава сама метала за батериите за електрическите транспортни средства.

Производството на акумулатори също е проблем.

Мъск през 2020 година предвижда, че компанията му през 2022 година ще създаде 100 гигавата акумулатори от по-ново потомство, по-евтини, задоволителни за зареждане на към 1.3 милиона Tesla Model Y. Но индустриалният ритъм на батериите през декември, наименуван 4680s, е задоволителен за малко над 50 000 автомобила дневно за една година.

Мъск също сподели, че Tesla ще продължи да употребява снабдители на акумулатори, с цел да пораства бързо. Tesla избра Panasonic, CATL, LG Energy Solution и BYD за снабдители на кафези.

Батериите евентуално също ще попадат в проектите на Мъск за „ изцяло стабилно енергийно бъдеще “ отвън колата.

Той евентуално ще разиска производството на слънчева сила и съхранението на сила от акумулатори, които съгласно него са два други стълба към бъдещето на устойчивата сила.

Инвеститорите ще наблюдават за всевъзможни подмятания за търсене, проекти за увеличение на производството на Cybertruck, за който Мъск сподели, че ще се създава всеобщо през идната година, и локации на нови заводи на Tesla, като Мексико, Канада, Индонезия и Южна Корея.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР