Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск намекна, че производителят

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск намекна, че производителят
Коментари Харесай

Биткойнът поевтинява след нов коментар на Мъск

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск загатна, че производителят на електрически коли е продал или може скоро да продаде активите си в биткойн, съобщи Си Ен Би Си.

Мъск отговори с коментар „ Наистина “ на пост в обществената мрежа Тwіttеr, в който консуматор с CryptoWhale съобщи, че „ последователите на биткойна ще се зашлевят през идващото тримесечие, когато схванат, че Tesla е продала останалите си активи в биткойн “. Той добави, че „ не би обвинил Мъск за това, имайки поради омразата, която се изсипва върху него “.

Към 8:50 часа българско време биткойнът се разменя за 42 561,27 $, което съставлява спад от 11,63% за последните 24 часа.

Коментарът на Мъск идва единствено няколко дни, откакто самият той заяви, че Tesla ще спре да приема биткойн като разплащателно средство за покупка на транспортните средства на компанията.  Тогава Мъск съобщи, че Tesla възнамерява да задържи биткойн активите си, вместо да ги продава, и че компанията счита да разреши преводите с криптовалутата, когато нейното „ копаене “ стане по-природосъобразно..

Мъск е прочут покровител на криптовалутите, като негови мнения не един път са допринасяли за повишаване на цифровите монети. През февруари стана ясно, че Tesla е придобила биткойн за 1,5 милиарда $. Според финансовия  отчет на компанията през март, тя е продала 10% от притежаваната криптовалута за 272 млн. $ - облага от към 101 млн. $ по отношение на първичната инвестиция.

 В последно време обаче Мъск отделя повече внимание на основаната на смешка криптовалутата доджкойн. Миналата седмица неговата авиокосмическа компания SpaceX разгласи, че ще приема доджкойн за финансирането на задача за извеждане на сателит над Луната. Космическият уред ще носи името DOGE-1.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР