Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск има суперлошо усещане“

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск има суперлошо усещане“
Коментари Харесай

Илон Мъск иска да съкрати 10% от служителите на Tesla

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск има „ суперлошо чувство “ за стопанската система и желае да редуцира към 10% от работните места в производителя на електрически автомобили, показва водачът в имейл до шефовете на компанията, прегледан от Ройтерс.

Съобщението се появи два дни, откакто най-богатият човек в света сложи ултиматум на чиновниците на автомобилния колос да се върнат на работните си места или да изоставен.

Tesla имаше към 100 хиляди чиновници в компанията и в нейните дъщерни сдружения към края на 2021 година съгласно годишния ѝ доклад към Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища.

Компанията не е открита незабавно за коментар.

Силното предизвестие на Мъск за евентуална криза и за резултата, който тя ще има върху производителите на коли, е най-директната прогноза от водач от подобен сан в промишлеността.

Въпреки че страховете от риска от криза набъбнаха, търсенето на колите на Tesla и други електрически транспортни средства остава мощно, а доста от обичайните знаци за спад, в това число увеличение на запасите на дилърите в Съединени американски щати, не се следят.

Но Tesla не съумява да възобнови производството в завода си в Шанхай, откакто блокадите поради Covid-19 доведоха до скъпо спиране на активността на място.

Лошата прогноза на Мъск повтаря скорошните мнения от шефове, в това число на основния изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co Джейми Даймън и на президента на Goldman Sachs Джон Уолдрън.

„ На пътя ни се задава вихър “, разяснява Даймън предходната седмица.

Инфлацията в Съединените щати се форсира до 40-годишен върх и провокира скок на разноските за живот на американците. Същевременно Федералният запас е изправен пред нелеката задача да обуздае инфлацията, само че да не се стига до криза.

„ Сложете на пауза цялото наемане “

Преди предизвестието на Мъск, което е пристигнало със заглавие „ Сложете на пауза цялото наемане на чиновници по света “, Tesla имаше към 5000 разгласи за работа в LinkedIn – от търговци в Токио и инженери в новия цех в Берлин до учени, занимаващи се със задълбочено машинно учене, в Пало Алто.

Желанието на Мъск чиновниците да се върнат в офисите към този момент се сблъска със опозиция в Германия.

„ Всички в Tesla са задължени да прекарват най-малко 40 години в офиса седмично “, написа Мъск в имейл. „ Ако не се появите, ще приема, че сте напуснали “.

След това Мъск влезе в спор в Twitter с австралийския софтуерен милиардер и съосновател на Atlassian Скот Фаркухар, който се подигра с условието в серия от туитове, казвайки, че те са като „ нещо от 50-те години на предишния век “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР