Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск има "супер лошо

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск има "супер лошо
Коментари Харесай

Илон Мъск иска да съкрати 10% от служителите в Tesla

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск има "супер неприятно чувство " за стопанската система и желае да закрие към 10% от работните места в производителя на електрически автомобили, написа той в имейл до ръководители в компанията, с който са се срещнали от Ройтерс.

Посланието идва два дни, откакто най-богатият човек в света съобщи на чиновниците си, че би трябвало да се върнат присъствено на работните си места или да изоставен компанията.

Tesla е имала към 100 000 чиновници в края на 2021 година, съгласно съобщение на компанията до щатската Комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC).

В имейл озаглавен "Спрете наемането на хора в международен мащаб, " Мъск написа, че има "супер неприятно чувство " за стопанската система.

Във вторник той осведоми чиновниците, че би трябвало да се върнат в офиса или да изоставен компанията, условие, което към този момент срещна опозиция в Германия, където компанията откри нов цех.

"Всеки чиновник на Tesla би трябвало да прекарва минимум по 40 часа на седмица в офиса, " написа Мъск в оня имейл.

"Ако не се появите, ще считаме, че сте напуснали. "

Мъск също по този начин влезе през вчерашния ден в спор в Twitter с австралийския софтуерен милиардер и съосновател на Atlassian Plc Скот Фаркухар, който осмя директивата, определяйки я "като нещо от 50-те години на предишния век ".

"Рецесиите имат значима прочистваща функционалност за стопанската система ", отговори Мъск под едно от известията на Фаркухар.

В края на май на въпрос на консуматор на Twitter дали стопанската система наближава криза Мъск съобщи: "Да, само че това в действителност е нещо положително. Глупаци се къпеха в дъжд от пари прекомерно дълго време. Някои банкрути би трябвало да се случат. "

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР