Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и ръководителят на

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и ръководителят на
Коментари Харесай

Илон Мъск и Джак Ма участваха в съвместно събитие в Шанхай

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск и ръководителят на колоса Alibaba Джак Ма разискаха тематиките за Марс и изкуствения разсъдък на първата си взаимна обществена поява, която се състоя през днешния ден в Шанхай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Те обаче избегнаха да приказват за комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. 

Разговорът им, излъчен директно по интернет, бе част от откриващите събития на Годишната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Когато бе оповестено че ще вземат участие дружно за първи път, се появиха спекулации, че може да употребяват трибуната, с цел да приказват за проблеми като комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин, който по-рано са коментирали обществено, за завода, който Tesla строи в Шанхай, или идното пенсиониране на Ма от Алибаба. Двамата обаче заобиколиха тези въпроси. Половин час те приказваха за вижданията си по какъв начин технологиите, изключително изкуственият разсъдък, ще оформят бъдещето.

Винаги съм се удивлявал на вашата визия за технологиите, аз не съм техничар, сподели Ма, обръщайки се към Мъск при започване на диалога, преди да продължи да разяснява, че, съгласно него, изкуственият разсъдък не е опасност. Ма се дефинира като " оптимист " за въздействието на изкуствения разсъдък върху човечеството.

Мъск и Ма приказваха също за пътуването на човечеството в космоса. Ма похвали Мъск за опитите му за пътешестване до Марс със SpaceX, а Мъск означи напредъка на Китай в тази област и също по този начин какъв брой са " несъответстващи " хората по отношение на компютрите.

Работещият в софтуерния бранш Саймън Чжан, който беше измежду публиката, сподели пред Ройтерс, че е останал с усещането, че Мъск, който дойде в Шанхай тази заран, страда от часовата разлика.

Разговорът не беше толкоз трогателен, колкото чаках, сподели той.

Друг човек от публиката, показал се като Чени също изрази отчаяние.

Хората чакаха този диалог. Мъск обаче сподели за изкуствения разсъдък неща, които е казвал милион пъти, а Джак Ма беше просто Джак Ма, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР