Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и легендарният инвеститор

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и легендарният инвеститор
Коментари Харесай

Съвпадат ли инвестиционните стратегии на Илон Мъск и Уорън Бъфет?

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск и именитият вложител Уорън Бъфет може и да не са на едно мнение за дълготрайната стойност на криптовалутите, само че те наподобява споделят едни и същи правила, когато става въпрос за вложения на финансовия пазар.

Мъск, който е най-богатият човек на Земята, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, предложи своя капиталов съвет в Twitter:

“Тъй като ме питат постоянно: Купувайте акции на няколко компании, които създават артикули и дават услуги, в които вярвате. Продавайте единствено в случай че мислите, че техните артикули се утежняват. Не изпадайте в суматоха, когато пазарът е изпаднал.”

Това известие в Twitter отразява правилата на вложенията в стойност, които бяха разпространявани от Бъфет, който сега е шестият най-богат човек в света.

При вложенията в стойност купувате единствено акции на компании, които имат бизнес модел, в който вярвате и който разбирате. В идеалния случай тези компании са подценени и разполагат с капацитета да генерират по-големи облаги в дълъг интервал от време, напомня CNBC.

Тъй като вложителите в стойност търсят покупко-продажби въз основа на лични разбори за присъщата стойност на дадена компания, те не наблюдават трендове или краткосрочни съмнения на пазарите.

За Мъск тогава може да се допусна, че Twitter е инвестиция в стойност, откакто бордът на шефовете неотдавна одобри офертата му на стойност 44 милиарда $. При оповестяването на договорката той съобщи, че желае да “отключи големия капацитет “ на обществената медия.

В написаното “не изпадайте в суматоха, когато пазарът е изпаднал,” Мъск също по този начин отразява един от най-известните цитати на Уорън Бъфет за това, че не би трябвало да се следва тълпата, даже и когато пазарът е надолу: “Бъдете алчни, когато другите се опасяват и се опасявайте, когато другите са алчни.”

През март Мъск написа в Twitter, че в интервали на висока инфлация “като цяло е по-добре човек да има физически неща, като дом или акции на компании, които счита, че създават качествени артикули,” вместо да държи парите си в брой.

Той обаче добави, че “все още има биткойни, етер и доджкойн и няма да ги продаде”.

В събота, по време на годишното заседание на акционерите на Berkshire Hathaway, Бъфет, който преди време дефинира биткойна като “отрова за плъхове на квадрат”, съобщи, че към момента не би вложил в криптовалути, макар че от ден на ден хора и институции ги одобряват, “тъй като това не е работлив актив и не основава нищо продуктивно.”

Мъск и Бъфет може и да имат другия по отношение на дълготрайните вероятности пред криптовалутите, само че Мъск също по този начин е предупреждавал хората “да не залагат фермата си за криптовалути”.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР