Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал свои

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал свои
Коментари Харесай

Мъск е продал акции на Tesla за 4 млрд. долара, за да финансира покупката на Twitter

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е продал свои акции в производителя на електрически коли на стойност към 4 милиарда $ в дните след приемането на неговата оферта за придобиване на обществената мрежа Twitter, излиза наяве от документите до Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), представени от Си Ен Би Си.

В серия от покупко-продажби във вторник и сряда Мъск продал към 4,4 млн. акции на Tesla на цени сред 870 и 1000 $ за акция. По-голямата част покупко-продажбите са осъществени във вторник, когато акциите на Tesla поевтиняха с 12%

След като документите станаха обществени, Мъск написа в Twitter: „ Няма да има повече продажби на Tesla след през днешния ден “.

Си Ен Би Си потърси Tesla и Мъск за коментар, с цел да разбере по какъв начин тъкмо той възнамерява да употребява приходите и дали е продал повече акции на Tesla след 27 април, последната дата, когато съгласно документите са осъществени покупко-продажби. Те не се дали отговор незабавно на искане за коментар.

В понеделник бордът на шефовете на Twitter утвърди предлагането на Мъск да придобие компанията и да я направи частна за 54,20 $ на акция, или общо 44 милиарда $. Сделката към момента се нуждае утвърждение от акционери и регулаторни органи.

Мъск се ангажира да вложи личен капитал от към 21 милиарда $ в договорката, което провокира спекулации, че той може да продаде забележителен дял от акциите си в Tesla.

Мъск ще би трябвало да заплати на Twitter наказателна клауза от 1 милиарда $, в случай че не успее да обезпечи нужното финансиране за завършване на договорката. В същото време Twitter ще дължи 1 милиарда на Мъск, в случай че одобри конкурентна оферта или в случай че акционерите отхвърлят договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР