Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал акции

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е продал акции
Коментари Харесай

Мъск е продал акции на Tesla за $3,95 млрд. след придобиването на Twitter

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е продал акции на производителя на електрически транспортни средства на стойност 3,95 милиарда $. Това е станало дни откакто Мъск е приключил покупката на Twitter за 44 милиарда $, демонстрира документ на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), оповестява Reuters.   Мъск, чието чисто положение падна под 200 милиарда $, поради съмненията в акциите на Tesla, е продал 19,5 млн. акции сред петък и вторник, демонстрират документите. 
Последната продажба на акции оставя на Мъск дял от към 14% в Tesla, съгласно пресмятане на Reuters.   Най-богатият човек в света сподели през април, че е завършил с продажбата на акции на Tesla. Все отново той продаде още акции на стойност 6,9 милиарда $ през август, като съобщи, че го прави, с цел да финансира договорката с Twitter.

Милиардерът трябваше да обезпечи 46,5 милиарда $ финансово и дългово финансиране за придобиването на платформата, което покрива нейната цена от 44 милиарда $, както и разноските по договорката. Банките, в това число Morgan Stanley и Bank of America, се ангажираха да обезпечат 13 милиарда $ дългово финансиране.
Ангажиментът на Мъск за дялов капитал от 33,5 милиарда $ включва неговия дял от 9,6% в Twitter, който е на стойност 4 милиарда $, и 7,1 милиарда $, които е обезпечил от вложители, измежду които са съоснователят на Oracle Corp Лари Елисън и саудитския принц Алуалид бин Талал.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР