Главният изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, обяви, че

...
Главният изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, обяви, че
Коментари Харесай

Мъск ще отвори завода на Tesla въпреки забарана

Главният изпълнителен шеф на Tesla – Илон Мъск, разгласи, че ще възобнови производството на електрически автомобил в завода във Фриймонт (Калифорния), макар рестриктивните мерки и възбраните, наложени от управляващите поради пандемията от ковид. Милиардерът добави, че в случай че някой би трябвало да бъде задържан и да понесе наказване за тези дейности, това е единствено той.
Фабриката във Фриймонт, в която се създават Model Y, Model 3, Model X и Model S, не работи от 23 март. Това е единственият авто цех в Калифорния, като обезпечава работа на повече от 10 000 души. Засега в окръг Аламеда, където е ситуирано предприятието, работят ограничавания поради ковид. И нарушаването им се санкционира с санкция в размер на хиляди долари или 90 дни в пандиза.
Преди дни юристите на Tesla са се обърнали с искане към съда, който би трябвало да признае дейностите на администрацията на Аламеда за нелегално. Това би трябвало да разреши на автомобилния производител да възобнови работа. Съдът обаче към момента не е взел решение по настояването на компанията.
На 9 май Мъск даже заплаши, че в случай че въпросът със стартирането на производството не бъде позволен, той ще реалокира щаб-квартирата на компанията и създаването на перспективните планове в други щати – да вземем за пример, Невада или Тексас. След това обаче последва заявление от негова страна за идно отваряне на завода в Калифорния.
„ Ако някой би трябвало да бъде задържан и да понесе последици за това решение, то това би трябвало да бъда единствено аз и никой различен “, написа Мъск в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР