Главният изпълнителен директор на Standard Chartered Бил Уинтърс обясни, че

...
Главният изпълнителен директор на Standard Chartered Бил Уинтърс обясни, че
Коментари Харесай

Проблемите с банките не са приключили – Standard Chartered

Главният изпълнителен шеф на Standard Chartered Бил Уинтърс изясни, че банките към момента са изложени на някои опасности, останали от разтърсванията, с които се сблъскаха някои от банките предишния месец.

Бил Уинтърс съобщи , че съгласно него може да оставим мисълта за рецесията зад тила си, само че не мисли, че можем да забравим за проблемите.

Той похвали извънредно резултатната работа на централните банкери на Съединени американски щати и Швейцария за прекъсване на по-широкото разпространяване на проблемите в банковия бранш от срутва на Silicon Valley Bank и Credit Suisse , което съгласно него е било много въздействащо, само че е подчертало някои регулаторни пропуски, които би трябвало да бъдат поредно запълнени.

Шефът на английската банка също по този начин предизвести, че трагичната смяна в макроикономическата среда от бързото повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас (Фед) за усмиряване на инфлацията е разкрила или изострила съществени дефекти в банковите бизнес модели, които са били известни на обществото, само че никой не им е обръщал задоволително внимание.


 


Уинтърс добави, че има и други несъответствия, насъбрани през дългият интервал на ниските лихвени проценти, които не са се показали под някаква форма на рецесия. Според него е неотложно да се открие къде са те, с цел да се направи опит да се плануват възможните промени, които могат да настъпят.

Той показа:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР