Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова

...
Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Siemens България поема и Македония

Главният изпълнителен шеф на Siemens България доктор инж. Боряна Манолова ще поеме нова районна роля. От 1 януари 2020 година тя ще съставлява бизнес ползите на Siemens и в Македония. Новината бе оповестена от районния клъстър с водеща страна Австрия, част от който е и Siemens България.

" За мен това решение е самопризнание за високия професионализъм и добра известност, на която Siemens България се радва в границите на световната компания. Гордеем се с обстоятелството, че към този момент над 140 години способстваме за софтуерния прогрес на страната ни, предоставяйки технологии, решения и услуги от международна класа и изграждайки трайни, взаимноизгодни партньорства с български компании ", уточни доктор инж. Манолова.

Боряна Манолова е основен изпълнителен шеф на Siemens България от 2009 година До поемането на управлението на софтуерния водач в България тя има дълготраен опит в частния и публичния бранш. В началото на кариерата си работи в Националната организация по заетостта в Русе, а по-късно и като районен управител на Агенцията за задгранични вложения. От 1998 година до 2007 година е изпълнителен шеф на шведската компания за пътно-строително съоръжение " Атлас Копко Лифтън ", а от 2007 година до 2009 година основава и ръководи личен бизнес в областта на енергетиката.

Магистър е по електротехника и по мениджмънт и фирмено ръководство. През 2014 година пази докторска степен по специалността " Електроснабдяване и електрообзавеждане " в районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев ". Завършила е курсове за водачество и предприемачество в Bocconi, Италия, и INSEAD, Франция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР