Главният изпълнителен директор на Saudi Aramco - Амин Насър Още

...
Главният изпълнителен директор на Saudi Aramco - Амин Насър Още
Коментари Харесай

Saudi Aramco планира по-голям пазарен дял в Азия въпреки ограниченията на ОПЕК

Главният изпълнителен шеф на Saudi Aramco - Амин Насър

Още по тематиката
Саудитска Арабия и Русия заговориха за ново понижение на производството на нефт

Реакцията на Тръмп против желанието на картела намали цените в края на американската търговия
13 ное 2018
Световната търговия със първични материали - под непрекъсната опасност

Глобалният пазар е в сянката на разрастваща се комерсиална война
28 окт 2018
Принцът на Саудитска Арабия разгласи, че Saudi Aramco ще дебютира на борсата до 2021 година

Причината е, че след договорката със Sabic през 2019 година компанията ще се нуждае от цялостна финансова година
8 окт 2018
Саудитският борсов мегапроект

Най-голямата петролна компания в света чака подобаващи условия и отхвърля, че се е отказала от първично обществено предложение
31 авг 2018 Петролният колос Saudi Aramco възнамерява да усили пазарния си дял в Азия, макар че е допустимо ОПЕК да наложи предели върху производството от идната година. Саудитската държавна компания се е фокусирала върху покупко-продажбите с Китай и Африка, защото цели да стане международен водач в производството на нефтохимически артикули, съобщи основният изпълнителен шеф.

Къде се цели

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Амин Насър разгласи пред Reuters, че компанията ще съблюдава всяко съглашение с ОПЕК, обвързвано с намаляването на производството на недопечен нефт през 2019 година Той обаче добави, че към момента вижда благоприятни условия за напредък в Азия - по-специално в Китай, Индия, Малайзия и Индонезия.

" Фокусирали сме се върху Индия, Малайзия, Индонезия, Китай... Всички тези пазари са доста значими за нас. Както и други, даже и в Африка ", прибавя той. От Aramco обявиха предходната седмица, че компанията ще подпише пет съглашения за доставка на недопечен нефт с китайски клиенти, като до 2019 година ще доставя рекордните 1.67 млн. барела на ден в Китай.

Насър не посочи по какъв начин Aramco ще отговори на това огромно търсене, в случай че ОПЕК, в която Саудитска Арабия е в действителност водач, реши да ограничи производството през идната година.
На въпроса дали компанията възнамерява да понижи износа на недопечен нефт за Съединени американски щати, защото запасите там се усилват, той отговори: " Всички пазари са значими за нас. Азия е най-големият пазар сигурно, по-късно са Европа и Съединени американски щати ".

Той добави, че проектите за разширение на рафинерията Motiva в Щатите и прекосяването към нефтохимическа продукция в тази централа още са в действие. Срещата на ОПЕК ще се състои във Виена на 6 декември, а упованията са, че Саудитска Арабия ще упорства за понижаване на производството до 1.4 млн. барела поради падащите цени на петрола.

През ноември то доближи рекордните 11.1-11.3 млн. барела в кралството, заяви в понеделник представител на промишлеността. Целта на Aramco е да стане международен водач в производството на нефто артикули и най-голямата в света интегрирана енергийна компания, която възнамерява да разшири интервенциите си за пречистване и производството на подобен вид артикули.

Амбициите и SABIC

Компанията възнамерява да увеличи общия си потенциал за пречистване в страната и отвън до 8-10 млн. барела на ден при към 5.4 млн. сега, споделя Насър. " Ние сме водач в промишлеността за рандеман на петрол и газ. Но когато става въпрос за пречистване, упоритостта ни е доста по-голяма ", споделя той.

" Нефтохимикалите са главната област, в която ще се разширяваме и в която ще станем международен водач ", прибавя той.

За да реализира това обаче, компанията се готви да придобие стратегически дял в SABIC, четвъртият по величина производител на нефт. Насър съобщи, че се надява " скоро да завърши " договарянията с Публичния капиталов фонд, с цел да извърши покупката.

" Дори когато сме подготвени да приключим с договарянията, отново ще се сблъскаме с съмнение от страна разнообразни страни и това също лишава известно време. Не сме сложили времева рамка, която би трябвало да следваме, само че се надяваме скоро да сме подготвени ", разяснява още той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР