Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Беньоф Топ 10 лидери1.

...
Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Беньоф Топ 10 лидери1.
Коментари Харесай

Най-перспективните компании

Главният изпълнителен шеф на Salesforce Марк Беньоф

Топ 10 " водачи "

1. Salesforce
2. Tesla
3. Фейсбук
4. Netflix
5. Intuitive Surgical
6. VMWare
7. Edward Lifesciences
8. Intuit
9. Activision Blizzard
10. Regeneron Pharmaceuticals Топ 10 " кандидати "

1. Veeva Systems
2. Workday
3. Grubhub
4. FireEye
5. Zillow Group
6. Liberty TripAdvisor Holdings
7. Yelp
8. Tableau Software
9. Shutterstock
10. Arista NetworksКои са фирмите, които се намират на най-хубави позиции за пробив в растежа си? На този въпрос търси отговор новата ранглиста на сп. Fortune – Future 50, направена взаимни с консултантската компания Boston Consulting Group (BCG).

Ако търсите модел на огромна компания, която е запазила динамичността на стартъп, Amazon.com е добър образец и частично повода за това е фактът, че създателят й и основен изпълнителен шеф Джеф Безос знае, че сполучливите бизнеси би трябвало да подхранват и съхраняват на първо място една присъща линия – жизнеността, показват от BCG. Според определението им, жизнеността е " способността на една компания да изследва нови благоприятни условия, да възобновява тактиката си и да пораства стабилно ".

Анализаторите показват, че намаляването на жизнеността прави огромните бизнеси уязвими на измененията. Изследване на BCG от 2015 година да вземем за пример демонстрира, че едвам 7% от фирмите, които са водачи по пазарен дял в секторите си, имат водещи позиции и във връзка с облагите.

Днес множеството бизнес решения към момента се образуват въз основата на финансови метрики, които наблюдават предишните резултати, като стъпват на догатката, че триумфът в предишното може да предскаже и бъдещи триумфи. Високата степен на промени и неустановеност, подбудени от технологиите, нововъведенията на бизнес моделите и други фактори обаче вършат това съмнение все по-несъстоятелно и постановат използването на нови метрики и подходи, настояват от BCG. Съставянето на показателя Fortune Future, който се базира на концепцията за жизнеността, има за цел да запълни точно тази ниша.

Подреждането е направено въз основата на проучване на 2300 обществени компании, оценени по два критерия с равна тежест – от една страна пресмятане на пазарната оценка за бъдещия капацитет на съответната компания (измерено като съответствие на пазарната й стойност, която не е резултат от настоящите доходи и дивиденти), а въпреки това пресмятане на потенциала на сдружението за дълготраен напредък, основано на 14 фактора, разпределени в четири групи, които от BCG считат за свързани с представянето в дълготраен проект – тактика, технологии и вложения, човешки капитал и конструкция.

Така полученият в последна сметка лист от 50 компании е разграничен на две елементи – 25 " водача ", или сдружения с пазарна оценка от над 20 милиарда $, и 25 " кандидата ", чиято пазарна оценка все още на правенето на класацията е била под 20 милиарда $.

Начело в първата група е ръководената от Марк Беньоф компания за облачни услуги Salesforce, а челната тройка влизат още Tesla и Фейсбук. На върха на подреждането на 25-те " кандидати " пък застава софтуерната Veeva Systems, която дава облачни услуги за фармацевтичните колоси.

Целия лист можете да видите тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР