Главният изпълнителен директор на руската компания за киберсигурност Лаборатория Касперски

...
Главният изпълнителен директор на руската компания за киберсигурност Лаборатория Касперски
Коментари Харесай

Касперски готов на всичко, за да докаже, че не слугува на Кремъл

Главният изпълнителен шеф на съветската компания за киберсигурност " Лаборатория Касперски " Евгений Касперски разгласи, че е подготвен да разреши на американското държавно управление да изследва първичния код на компанията. Така той желае да разсее съмненията за връзки сред компанията и Кремъл.

Касперски съобщи в изявление за Асошиейтед прес в централата на компанията в Москва, че е подготвен също по този начин да реалокира част от своята изследователска активност в Съединени американски щати.

Според него, съмненията за връзките на " Лаборатория Касперски " с Кремъл са почнали да се популяризират преди повече от 20 години поради професионална злоба.

" Ако Съединени американски щати имат потребност, ние можем да разкрием първичния код ", сподели той, като добави, че е подготвен да даде показания пред американски конгресмени.

" Ще направя всичко, което мога да направя, с цел да потвърдя, че не се държим злонамерено ", съобщи шефът на компанията.

Касперски, който е програмист, учил в спонсорирано от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) учебно заведение и работил за съветското министерство на защитата, от дълго време е гледан с съмнение от свои съперници, изключително откакто неговите антивирусни стратегии станаха известни на американския пазар.

Някои изричат догатки, че той е запазил разследващите си връзки от руската ера, напомня АП.

Други настояват, че неговата компания надали може да работи без значение в Русия, където стопанската система е доминирана от държавни компании, а властта на разследващите служби доста се усилва при ръководството на президента Владимир Путин.

Американският Конгрес обмисля предложение за възбрана на потреблението на продуктите на " Лаборатория Касперски " от Пентагона.

Ен Би Си заяви по-рано тази седмица, че чиновници на компанията в Съединени американски щати са били посетени в домовете им от сътрудници на ФБР.

Касперски удостовери информацията на Ен Би Си, само че сподели, че не знае върху какво са били съсредоточени разпитите на ФБР.

" За страдание, в този момент връзките с ФБР са изцяло разрушени ", съобщи той.

Касперски отбрани своята работа, като сподели, че в никакъв случай не се е облагодетелствал от каквото и да е властово застъпничество.

" Наистина разбирам за какво изглеждаме странни. Защото това е доста извънредно за Русия - съветска компания за осведомителни технологии, която е доста сполучлива на всички места по света. Но това е правилно ", съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР