Главният изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) Майкъл О`Лиъри

...
Главният изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) Майкъл О`Лиъри
Коментари Харесай

Райънеър съкращава близо 700 служители

Главният изпълнителен шеф на нискобюджетната самолетна компания Райънеър (Ryanair) Майкъл О`Лиъри разгласи проекти за съкращения на 500-700 работни места, откакто акционерите утвърдиха скица за бонуси, която може да му донесе към 100 милиона евро (111 милиона долара) за идващите пет години, съобщи Ройтерс.

Схемата, която изисква от ръководителя да удвои облагата на компанията или цената на акциите за пет години, бе утвърдена от 50,5 % от гласовете на общото заседание.

О`Лиъри означи, че регистрира забележителен прогрес с профсъюзите, само че добави, че самолетната компания има в остатък 500 водачи и той възнамерява да закрие сред 500 и 700 позиции. Засегнат от съкращенията може да се окаже и Дъблин, където е централата на авиопревозвача.

О`Лиъри заяви, че на част от личния състав е препоръчан неплатен отпуск за 12 месеца, а за други през идните седмици може да бъде оповестено наложително редуциране, съобщи Българска телеграфна агенция.

В компанията работят към 17 000 чиновници в Европа, а през юли тя предизвести, че може да освободи 900 души.

През февруари О`Лиъри сподели, че би останал още пет години на поста си в най-голямата нискотарифна европейска самолетна компания, чиито акции поевтиняха съвсем на половина през последните две години на фона на поредицата трудови разногласия с профсъюзите и забавянето на доставките на спрения от полети Боинг 737 МАКС (Boeing 737 MAX).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР