Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер има амбицията да

...
Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер има амбицията да
Коментари Харесай

Ferrero е близо до придобиването на бизнеса със захарни изделия на Nestle в САЩ

Главният изпълнителен шеф на Nestle Марк Шнайдер има упоритостта да промени образа на компанията.

© Denis Balibouse Още по тематиката
Топ 3 на фирмите за сладолед държат 70% от пазара в стойност

Почти 90% от производството през 2016 година е за вътрешния пазар
1 ное 2017
Nestlé форсира преструктурирането си

Най-голямата компания за храни в света ще се концентрира върху бързо разрастващите се пазари
21 окт 2017 Потенциалното съглашение затвърждава желанието на Ferrero да усили наличието си на американския пазар. Италианският производител на Nutella – Ferrero, е покрай придобиването на бизнеса със захарни произведения на швейцарския хранителен колос Nestle в Съединени американски щати против 2.8 милиарда $. Това оповестява Bloomberg, като се базира осведомен източник. Сделката може да бъде подписана още до края на седмицата, твърди той. Бизнесът, който включва марките шоколадови барчета Butterfinger и Baby Ruth, изпитва усложнения, като приходите от продажби са намалели до 915 млн. $ през 2016 година

Ferrero, която нормално не прави придобивания, уголемява портфолиото си, в което влизат течният шоколад Nutella, бонбоните Tic Tac и Ferrero Rocher. Това може да се окаже първата по-голяма договорка за новия основен изпълнителен шеф на най-голямата международна хранителна компания Марк Шнайдер. И от двете компании са отказали коментар.

Потенциалното съглашение затвърждава желанието на Ferrero да усили наличието си на американския пазар, откакто италианската компания купи Ferrara Candy през декември. Тази договорка усили пазарния й дял до 4.8% на пазара в Съединени американски щати. През предишния месец за един от евентуалните купувачи на шоколадовия бизнес на швейцарската компания се сочеше Hershey Co.

Преструктуриране на Nestle

Марк Шнайдер, който през предишния януари пое поста на основен изпълнителен шеф, даде обещание в края на предходната година на акционерите, че ще ускори растежа, като компанията се концентрира върху бързо разрастващите се пазари за кафе, грижи за домашни любимци, храни за деца и бутилирани води.

Швейцарската компания ще продължи да развива производството на подготвени храни, сладолед и сладкарски произведения. Тези продуктови категории образуват към 40% от общите доходи от продажби предходната година.

През юни компанията разгласи, че обмисля разновидности за дивизията за произвеждане на десертите KitKat, а през декември съобщи, че чака да продаде бизнеса през първото тримесечие на 2018 година По-рано през предходната година Nestle продаде два марката за произвеждане на чай в Северна Америка.

А в четвъртък швейцарската група разгласи, че е продала шоколадовия си бранд Violet Crumble в Австралия на локалния съперник Robern Menz, като цената на договорката не беше оповестена.

Предвиждания за по-слаб растеж на продажбите

През октомври Nestlе разгласи, че форсира програмата си за преструктуриране и слага по-голям акцент върху повишението на рентабилността. Заради по-високите разноски за преструктуриране мениджмънтът чака оперативният марж да спаднe с сред 40 и 60 базисни пункта през 2017 година

Очакваният растеж на продажбите за миналата година ще бъде на равнището от 2016 година - 3.2%, което е най-слабият резултат през последните две десетилетия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР