Главният изпълнителен директор на най-новото състезание във Формула 1 –

...
Главният изпълнителен директор на най-новото състезание във Формула 1 –
Коментари Харесай

В Лас Вегас очакват огромни приходи от състезанието във Формула 1

Главният изпълнителен шеф на най-новото съревнование във Формула 1 – Гран При на Лас Вегас Рене Вилм разкри, че без значение икономическо изследване е планувало, че старта в Града на прегрешението в края на ноември ще подсигурява доходи от над 1 милиард $.

Според въпросното изследване, направено от компанията Applied Analysis, хората, които ще посетят Лас Вегас поради надпреварата от Формула 1 ще изхарчат най-малко 966 милиона $, а самите уредниците на конкуренцията ще допринесат с още 316 милиона. Ако тези прогнози се окажат верни, то Гран При на Лас Вегас съвсем несъмнено ще генерира облага за уредниците на конкуренцията.
 Формула 1 със съществено инвестиция в подготовката на Гран При на Лас Вегас Формула 1 със съществено инвестиция в подготовката на Гран При на Лас Вегас
Част от предстоящите 966 милиона доходи от посетителите на Лас Вегас ще дойдат от билетите за надпреварата, които ще бъдат измежду по-скъпите в целия календар. Част от тези билети се оферират непосредствено от множеството казина, които ще обкръжават цялото трасе, като най-евтиният пакет, включващ два билета за състезаниетo и хотелска стая за двама е на стойност от 5300 $.

Първият тираж на билетите за Гран При на Лас Вегас към този момент бе разпродаден, като по думите на Вилм той е бил изкупен главно на американския пазар, само че не поради неналичието на интерес към конкуренцията от Европа или Азия, а поради прекомерно бързото изкупуване на скъпите бумаги.

„ Истината е, че разпродадохме билетите прекомерно бързо и хората от Азия и Европа нямаха късмет, главно поради часовата разлика “, съобщи Вилм.

Тя също по този начин изясни по какъв начин тъкмо ще бъде построено трасето, което ще минава през някои от най-големите забележителности на Лас Вегас. Близо 1/3 от пистата ще бъде ситуирана върху централния бул. на града – The Strip, като за цялата структура на пистата с дължина от 6.12 километра ще бъдат отделени почти две седмици.
 Три тима показаха Гран При на Лас Вегас Три тима показаха Гран При на Лас Вегас
„ Конструкцията ще бъде направена на дребни прави, с цел да ограничим оптимално основаното стеснение. Разбира ме, че вие имате бизнеси, които да движите, посетители, които да забавлявате и настаните. Всички знаем какъв брой гнусен може да е трафикът в този град и в естествен ден “, сподели Вит по време на форума Preview Las Vegas.

Гран При на Лас Вегас е планувана за 18 ноември и ще бъде предпоследно съревнование за сезон 2023 във Формула 1. За шампионата надпреварата в Невада ще бъде трета аудиенция в Съединените щати за годината след Гран При на Маями (7 май) и Гран При на Съединени американски щати в Остин, Тексас (22 октомври).

Снимки: twitter.com/f1Iasvegas

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР