Главният изпълнителен директор на най-голямата руска петролна компания Роснефт Игор

...
Главният изпълнителен директор на най-голямата руска петролна компания Роснефт Игор
Коментари Харесай

Сечин подкрепи кандидатурата на Герхард Шрьодер за борда на "Роснефт"

Главният изпълнителен шеф на най-голямата съветска петролна компания " Роснефт " Игор Сечин поддържа кандидатурата на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер за пост в борда на шефовете на компанията по време на заседание на акционерите, оповестяват съветските медии.

" Назначаването на Шрьодер в борда на шефовете като самостоятелен член явно ще улесни интернационалното развиване на компанията, разширението на наличието ѝ в Европа и установяването на ефикасни връзки със западните сътрудници ", посочи Игор Сечин.

" Роснефт " се очакваше да разгласи по-късно през днешния ден, че Шрьодер ще заеме поста в борда на шефовете. В съветските медии се загатваше, че Шрьодер може даже да бъде избран за ръководител на борда.

" Роснефт " са глобени от Европейския съюз от три години насам като част от ответните ограничения след анексирането на Крим от Русия.

Шрьодер, който беше канцлер на Германия от 1998 до 2005 година, съобщи през предишния месец, че присъединението към " Роснефт " щяло да бъде персонален въпрос.

Шрьодер също по този начин заема водещи позиции в компанията, която ръководи газопровода " Северен поток ", който транспортира съветски природен газ до Германия по дъното на Балтийско море. Мажоритарният дял от собствеността на газопровода се управлява от съветския газов монополист " Газпром ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР