Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви, че съществува

...
Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви, че съществува
Коментари Харесай

Шефът на Microsoft се опасява, че хакери могат да причинят „срив на световния ред“

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела съобщи, че съществува действителен риск от „ раздробяване на международния ред “, в случай че страните не изготвят „ цифрова “ Женевска спогодба.

В изявление за NBC през вчерашния ден той прикани Съединени американски щати, Русия и Китай да се обединят и да се предпазят от хакерски атаки от злонамерени страни.

Надела изрази вяра, че трите сили могат да реализират съглашение:

„ Ако става въпрос за това страните да се атакуват взаимно, тогава се намираме в напълно нов международен ред и това е срив на международния ред, какъвто съгласно мен не сме виждали до момента. “

заяви Надела

Женевските конвенции, които са формирани от четири закона са направени през 1949 година. Те дефинират по какъв начин би трябвало да се третират цивилните и бойците по време на война. Те са международно приети правни стандарти, подписани от 196 страни, съгласно Организация на обединените нации.

От доста години Microsoft приканва за основаване на „ цифрова “ Женевска спогодба.

„ Светът се нуждае от нови интернационалните правила за отбрана на обществото от заканите на страните в киберпространството. Накратко, светът се нуждае от „ цифрова “ Женевска спогодба. “

заяви компанията съобщи в политически документ през 2017 година

Коментарите на Надела идват, откакто този месец Microsoft съобщи, че съветски хакери са проникнали в системите ѝ и са получили достъп до корпоративни имейл сметки на висши ръководители.

Руската хакерска група Midnight Blizzard се е опитвала да открие информация за себе си от корпоративните имейл сметки. Стана ясно също, че те са съумели да получат достъп до някои документи, съобщи Microsoft в обява в блога си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР