Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг иска да се

...
Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг иска да се
Коментари Харесай

Зукърбърг залага всичко на всеобщия изкуствен интелект

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг желае да се трансформира в идващия водач на AI бранша. Той съобщи, че компанията му ще работи по изработката на всеобщия изкуствен интелект или AGI, оповестява CNET.

" Стана ясно, че идващото потомство услуги изисква построяването на цялостна обща просветеност ", сподели Зукърбърг в обява в обществената мрежа Meta's Threads. " Изграждането на най-хубавите AI асистенти - AI за основатели, AI за бизнеса и други - се нуждае от прогрес във всяка област на AI от разсъждения до обмисляне до шифроване до памет и други когнитивни качества. "

На процедура съгласно Зукърбърг би трябвало да се основат нови интелигентни логаритми, които най-малко дават отговор на човешките когнитивни качества като учене, размишление, обмисляне, основаване и запомняне на информация.

До края на годината Meta ще има 350 000 графични процесора Nvidia от най-голям клас. Само покупката им коства милиарди $. Това демонстрира, че Зукърбърг е сериозен в желанията си.

Meta ще построи мощен дата център, в който да бъде основан и подготвен логаритъм от ново потомство. Днешният AI, най-добре илюстриран от огромни езикови модели (LLM) като GPT на OpenAI, Gemini на Гугъл, Claude на Anthropic и Llama на Фейсбук може да дава отговори и да звучи като човек, само че няма действителни разбирания зад казаните думи.

В изявление за The Verge Зукърбърг не предложи лесна формулировка на AGI. " Можете да спорите дали общата просветеност е сходна на интелигентността на човешко равнище, или е като човек-плюс, или е някакъв суперинтелект от далечно бъдеще ", сподели той. " Но за мен значимата част в действителност е нейната просторност, която е, че интелигентността има всички тези разнообразни качества, където би трябвало да можете да разсъждавате и да имате вътрешен глас. "

Към този миг OpenAI в партньорство с Microsoft, DeepMind на Гугъл и Meta са с най-големи благоприятни условия да сформират AGI. Това се дължи на огромните им бази от данни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР