Главният изпълнителен директор на Korado Войтех Чамек съобщи за плановете

...
Главният изпълнителен директор на Korado Войтех Чамек съобщи за плановете
Коментари Харесай

"Корадо" ще гласува през август увеличението на капитала

Главният изпълнителен шеф на Korado Войтех Чамек заяви за проектите на българското сдружение да емитира в допълнение бумаги още в края на март.

Още по тематиката
Капиталът на сдружението ще бъде повишен с 50%, в случай че изключителното заседание през август утвърди предлагането да се раздаде по едан безвъзмездна акция на всеки две остарели

Заводът за радиатори в Стражица удвои облагата си за първото тримесечие

Главният изпълнителен шеф на Korado Group в изявление за " Капитал "

Акционерите на производителя на стоманени радиатори " Корадо България " – Стражица, ще гласоподават на 9 август програмата за нарастване на капитала и гратис систематизиране на книжата (сплит). Това излиза наяве от поканата за изключителното общо заседание на акционерите, оповестена на уеб страницата на БФБ-София.

Какво ще получат акционерите

Акционерите се чака да решат капиталът на сдружението да се усили със лични средства от 8.779 млн. на 13.168 млн. лева Това ще стане посредством издаване на 4 389 538 нови акции, които ще бъдат разпределени сред акционерите, съразмерно на присъединяване им в личния капитал при съответствие 2: 1, се споделя в поканата. Така на процедура капиталът на сдружението ще се усили с 50% за сметка на запасите, откакто всеки акционер ще получи по една нова акция към всеки две притежавани сега. Преди това ще бъдат удвоени и свободно търгуваните акции, за което към този момент мажоритарният притежател - чешката Korado, е взела решение. Новите акции ще бъдат елементарни с идентични права на глас и приемане на дял за всеки акционер.

Очаква се акционерите да гласоподават и смяна в устава, съответстваща на нарастването на капитала, и да се избере капиталов медиатор, който да обслужи процедурата. Предложението на управлението е това да бъде Райфайзенбанк (България).
Право на глас в общото заседание имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 26 юли.

Намеренията на компанията

Компанията разгласи желанията си още през март и даде повече детайлности през май след общото заседание на акционерите, на което беше гласувано и разпределянето на дял от 0.26 лева на акция.

Целта е се увеличи борсовата ликвидност на компанията, което беше оповестено като задача от мениджмънта още в края на март. Реално интервенцията има по-скоро имиджов и психически резултат, защото цената на притежаваните от акционерите бумаги не се покачва, т.е. след нея 3 акции ще костват колкото 2 в последната дата с право на присъединяване в нарастването на капитала.

Акциите на компанията се търгуват на Българската фондова борса, като демонстрират постоянен растеж през годините. Само за последните 12 месеца цената им се е повишила с към 90% и доближи до 8.90 лева, което отразява усъвършенстваните резултати на компанията. Във вторник оборотът с книжата на компанията към 11 часа е 3461 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР