Главният изпълнителен директор на компанията Tesla Илон Мъск каза, че

...
Главният изпълнителен директор на компанията Tesla Илон Мъск каза, че
Коментари Харесай

Илон Мъск обмисля да направи Tesla частна компания

Главният изпълнителен шеф на компанията Tesla Илон Мъск сподели, че обмисля да я трансформира в частна компания, а малко преди този момент се появи информация, че Саудитска Арабия е купила дял от нея, заяви ДПА.

След тези известия акциите на Tesla се повишиха, само че изказването на Мъск в Twitter породи въпроси в обществените медии дали той приказва съществено, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Обмислям да направя Tesla частна за 420 $. Финансирането е обезпечено ", съобщи Мъск.

Той отговори на журналистически въпрос в Twitter единствено с " 420 ". Това е жаргонен израз за приложимост на марихуана, означават консуматори на обществените медии.

Ройтерс означи, че става дума за 420 $ на акция и че акциите на компанията са се покачили със 7 % след известието.

Преди това в. " Файненшъл таймс " заяви, че държавният капиталов фонд на Саудитска Арабия е придобил дял сред 3 и 5 % от Tesla тази година. Изданието се базира на осведомени източници.

Покупката може да е станала през март, когато саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман беше в Съединени американски щати.

Според " Файненшъл таймс " делът е под прага от 5 %, който изисква обществено оповестяване, и се прави оценка на сред 1,7 и 2,9 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР