Главният изпълнителен директор на инвестиционната корпорация Blackstone Group е дал

...
Главният изпълнителен директор на инвестиционната корпорация Blackstone Group е дал
Коментари Харесай

Американски милиардер дарява $188 милиона на Оксфордския университет

Главният изпълнителен шеф на капиталовата корпорация Blackstone Group е дал 188 милиона $ или 150 милиона паунда на Оксфордския университет. Това е последното подаяние от неговата сериозна филантропска активност.

Сумата е най-големият принос в 800-годишната история на влиятелното образователно заведение. Парите ще оказват помощ за филантропичните науки и за построяването на нов институт за нравственос и изкуствен интелект, написа Bloomberg, базирайки се на анонимни източници.

Това е последното голямо подаяние на Шварцман, който е затвърдил определението за себе си като човеколюбец още през 2008 година, когато подарява 100 милиона $ на Националната социална библиотека в Ню Йорк.

Американският милиардер дава 350 милиона $ през октомври, с цел да помогне на Масачузетския софтуерен институт да построи компютърен лицей. Неговото име се свързва още с Университета Йейл. Шварцман е основал и стипендиантска стратегия Schwarzman Scholars в Университета в Цинхуа в Пекин. Тя има за цел да приготвя млади водачи, които да построяват устойчива връзка сред Китай и останалия свят.
 Завършил Кембридж, направи най-голямото подаяние на английски университет
Завършил Кембридж, направи най-голямото подаяние на английски университет

Милиардерът Дейвид Хардинг направи персонален подарък от $130 милиона

Дарението е извънредно за английските университети. Подаръкът на създателя на хедж фонд Дейвид Хардинг от 100 милиона паунда за Университета Кембридж през февруари бе най-голямото подаяние, правено от британец на университет в Обединеното кралство.

Преподаването в Оксфордския университет датира от 1096 година, като се признава за образователно заведение публично от 13-и век. Университетът е подготвил 27 министър-председатели на Англия, в това число Тереза Мей и евентуалния ѝ правоприемник Борис Джонсън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР