Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е израснал в

...
Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е израснал в
Коментари Харесай

Той не е имал компютър, но сега е главен изпълнителен директор на Google

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай е израснал в Ченай, Индия с дребен достъп до телефон, а за компютър и интернет не е можело да стане въпрос. Но тъкмо този интервал му е оказал помощ да разбере в действителност какъв брой значима е технологията.

Семейството на Пичай е чакало 5 години преди да може да си разреши телефон. А когато се е сдобило с подобен, при него са идвали съседите, с цел да могат да го употребяват.

" Той се трансформира в общо устройство. Хората идваха да се обадят на своите деца. А на мен ми сподели какъв брой въздействие може да има технологията ", споделя Пичай пред CNN.

Младежът не е имал компютър, до момента в който не се е преместил в Съединени американски щати да учи в Университета Станфорд, за който е имал стипендия. А останалото е история.

Той приключва университета с магистратура по инженерство, а по-късно получава е бизнес обучение в учебното заведение Уортън към Университета в Пенсилвания.

Пичай е работил в Applied Materials и McKinsey преди да се причисли към Гугъл през 2004 година. Там е бил на редица постове, като е отговарял за браузъра Chrome, бил е продуктов управител, началник на отдела за операционните системи. През 2015 година заема поста на основен изпълнителен шеф.

На въпроса дали има вяра, че Американската фантазия е жива, той споделя, че " Америка е към момента място с доста благоприятни условия ".

За да имат повече хора достъп до тези благоприятни условия обаче, би трябвало да се помогне на имигрантите. Пичай твърди, че те имат капацитет да се развиват.

" Ако погледнем към софтуерната промишленост, т.е. към по-големите софтуерни компании, доста от тях са учредени от имигранти. Нашето водачество в технологиите ще пристигна от способността ни да притеглим най-хубавите компютърни учени. Мисля, че е значимо да продължим да вършим това ", споделя индиецът.
 Отговор на подвеждащ въпрос печели на Сундар Пичай позицията в Гугъл
Отговор на подвеждащ въпрос печели на Сундар Пичай позицията в Гугъл

„ Не “ е фразата, която обръща посоката на изявлението и му носи мечтаната работа

Той дефинира назначението му за основен изпълнителен шеф като опция. Но не е нещо, за което той е питал и е останал сюрпризиран, когато създателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин му оферират позицията.

" Бях ангажиран да сътворявам артикули и въобще не допусках какъв брой надалеч мога да стигна ", признава Пичай.

Като началник на компанията младият инженер се е сблъсквал със съществени провокации по отношение на пазенето на персоналния живот на потребителите и напускането на значими фрагменти.

" Работата на основния изпълнителен шеф е да бъде старши отговорник по етиката, защото технологиите имат голямо въздействие върху обществото. Смятам, че това е основна част от работата ми, само че мисля, че етиката би трябвало да бъде приоритет на всяка една организация ", прибавя Сундар Пичай.

След като потребителите стават все по-притеснени за тяхната информация в онлайн пространството, Пичай и Гугъл търсят нови способи, с цел да ги защитят.

Като сложен интервал той дефинира митинга на дами чиновници в компанията против полов тормоз на работното място. Те настояват, че Гугъл е отмъщавала на взелите присъединяване в митинга. Пичай споделя, че за него е значимо чиновниците да не усещат, че компанията си връща по някакъв метод. Според младият инженер е от извънредно значение да се влага в развиването на заетите дами, с цел да получат спомагателна подготовка и поддръжка.

Въпреки това Гугъл би трябвало да назначи много дами, в случай че се стреми към тъждество на заетите мъже и дами.

Пичай счита, че е най-важният урок за него е било този да се научи да чува останалите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР