Главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичаи обяви, че иска

...
Главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичаи обяви, че иска
Коментари Харесай

Google продължава борбата с Facebook. Пуска свой поток новини

Главният изпълнителен шеф на Гугъл, Сундар Пичаи разгласи, че желае да предложи персонализиран Гугъл за всеки, който употребява услугите на компанията, написа Business Insider.

Днес компанията ще направи огромна крачка към реализирането на това желание. Тя пуска Гугъл Feed, поток от новинарски публикации, клипове и уеб страници, определени особено за всеки консуматор. Той може да бъде употребен посредством приложението на Гугъл за iPhone и Android устройства.

Както се допуска от името, Гугъл Feed много прилича потока от вести на Фейсбук (News Feed), където милиони консуматори на обществената мрежа се осведомяват за света и приятелите си. Като се има поради, че обществената мрежа е най-големият съперник на Гугъл в онлайн клиповете и рекламирането, не е учудващо, че търсачката колос избира да сътвори своя версия за информиране.

Каква е разликата? Моделът на Фейсбук разчита главно на страници, оповестени от приятелите на клиента, до момента в който Гугъл Feed употребява всеобхватния логаритъм на компанията и всичките данни, които е събрал за обособения консуматор. Компанията към този момент има огромна част от информацията за това какво търсите онлайн и в този момент ще употребява това познание, с цел да демонстрира това, което си мисли, че желаете да знаете.

Бен Гомес, вицепрезидентът на отдела по инженерство, заяви на конференция в Сан Франциско тази седмица, че не става дума за това от какво се интересуват приятелите ни, а ние самите.

Гугъл Feed няма да включва реклами към този момент, което е още една разлика с продукта на Фейсбук.

Това не е първият път, в който корпорацията предлага поток от вести. Гугъл Feed е в основата си усъвършенствана версия на Гугъл Now, който е в деяние от 2012-та година. Подобно на него, новият модел е планиран да бъде единственото място, от което се нуждаете за информация.

Мисията на Гугъл е да осведомяват хората, когато не търсят. Например, в случай че сте почитател на Спайдърмен, Гугъл Feed освен ще покаже най-новият филмов откъс за " Спайдърмен: Завръщане вкъщи ", само че и часовете, в които може да гледате кино лентата в най-близкото кино.

Гугъл Feed не е добър единствено в запомнянето на нещата от които се интересувате, а тъй като има данни за по-голямата част от онлайн живота на хората, може също да дава информация, когато счита, че сте на вярното място и време, с цел да ги получите. Например, в случай че засече, че сте си запазили билети за пътешестване до Лондон, може да стартира да ви демонстрира рекомендации за неща за правене през почивката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР