Главният изпълнителен директор на Google Съндар Пичай защити плановете на

...
Главният изпълнителен директор на Google Съндар Пичай защити плановете на
Коментари Харесай

Шефът на Гугъл защити плановете на компанията за китайска интернет търсачка



Главният изпълнителен шеф на Гугъл Съндар Пичай отбрани проектите на компанията да изследва опцията за основаване на търсачка в интернет, съобразена с потребностите на потребителите в Китай, макар опасенията, че това може да се окаже в прорез със спазването на прецизната интернет цензора в страната, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

В най-обширните си обществени забележки по тематиката Съндар Пичай уточни, че влизането по някакъв метод в Китай се вписва в задачата на компанията да дава информация на хората по целия свят, една пета от които живеят в огромната азиатска страна. Дори и в сходство с китайските цензури, той сподели, че Гугъл ще може да доставя резултати от търсенето на повече от 99% от направените поръчки и в някои случаи да дава по-полезни резултати, в сравнение с потребителите понастоящем получават от локалните търсачки в страната.

Коментарите, направени по време на изявление на Пичай на софтуерна конференция в Сан Франциско, последваха информация преди няколко седмици за скришен план на Гугъл за китайска търсачка, която провокира реакция от бранители на правата на индивида и от законодатели във Вашингтон, като те предизвестиха, че по този метод интернет колосът оказва помощ на репресивния режим в страната.

Гугъл, която е благосъстоятелност на компанията Alphabet Inc., също по този начин е подложена на напън от страна на личните си чиновници да работят единствено при съблюдаване на полезностите на компанията. През август стотици чиновници подписаха писмо с искане " Google " да даде на служащите право на глас в процеса на обзор на етиката на компанията и опцията да се откажат от работа по избрани планове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР