Главният изпълнителен директор на Футболната асоциация Марк Бълингъм допусна, че

...
Главният изпълнителен директор на Футболната асоциация Марк Бълингъм допусна, че
Коментари Харесай

Жена може да замени Саутгейт начело на английския национален отбор

Главният изпълнителен шеф на Футболната асоциация Марк Бълингъм позволи, че Сарина Вигман ще бъде измежду евентуалните заместници на Гарет Саутгейт, в случай че той напусне поста си отпред на националния тим на Англия.

Вигман получава заслужени похвали, откакто изведе Англия до финала на женското Световнато състезание, където в неделя ще се изправи против Испания.

През предходната година Вигман изведе " лъвиците " до Европейската купа. Преди да застане отпред на англичанките, 53-годишната треньорка води Нидерландия. " Лалетата " завоюваха Европейското състезание през 2017 година и доближиха финала на Световното през 2019 година

Бълингъм се надява, че Вигман ще остане отпред на женския народен тим, само че не изключи опцията тя да заеме управителна служба в мъжката игра.

" Сарина си прави отлично работата.

Не ми харесва изразът " най-хубавият мъж за тази работа ". Мисля, че би трябвало да е най-хубавият човек за тази работа.

Мисля ли, че футболът изостава от другите спортове във връзка с неналичието на дами треньори на най-високо равнище? Да.

Мисля, че това би трябвало да се промени. Наистина съм удовлетворен от работата й и се надявам да остане по този начин още дълго време ", изясни той.
 Саутгейт след 7:0: Не чакахме такава Македония
Саутгейт след 7:0: Не чакахме такава Македония

" Могат да играят
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР