Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" (Volkswagen) Херберт Дис защити днес

...
Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" (Volkswagen) Херберт Дис защити днес
Коментари Харесай

Фолксваген няма да строи завод близо до бойно поле

Главният изпълнителен шеф на "Фолксваген " (Volkswagen) Херберт Дис отбрани през днешния ден решението на компанията да отсрочи възможното строителство на нов цех в Турция поради турската атака в северната част на Сирия, съобщи Франс прес.

Германският авто колос разгласи на 15 октомври, че ще следи развиването на обстановката след офанзивата на турски сили против част от сирийски район, следен от кюрдските бойци.

"Докато се убиват хора, ние няма да поставим първия камък покрай полесражение ", сподели Херберт Дис в известие в обществената мрежа ЛинкдИн (LinkedIn).

Той въпреки всичко призна, че заводът ще е от "икономически интерес " за Фолксваген и решението за построяването му към момента е отворено.

Германският автомобилостроител би трябвало да реши, взимайки поради и "чисто икономическите съображения ", и "моралната позиция ", сподели шефът на "Фолксваген ".

Херберт Дис съобщи предходната седмица пред медиите, че планирането на строителството на цех на фона на напрежението би било "напълно безконтролно ", добавяйки че решение ще бъде взето "най-късно в края на тази година или при започване на идната ".

"Фолксваген " отсрочва решението за създаване на цех в Турция

Автомобилостроителят не възнамерява друго място за нов цех, само че смята, че е кадърен да реорганизира производството в мрежата си, в случай че се наложи да се откаже от строителство в Турция.

Очакваната инвестиция за турския цех е сред 1,2 и 1,5 милиарда евро с капацитет за разкриването на 4000 работни места.

Турско-кюрдският спор е изключително деликатна тематика в Германия, където три милиона поданици с турска народност или генезис включват към милион кюрди, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР