Главният изпълнителен директор на Fiat Серджо Марчионе Още по темата

...
Главният изпълнителен директор на Fiat Серджо Марчионе Още по темата
Коментари Харесай

Fiat Chrysler надмина по печалба General Motors за пръв път след кризата

Главният изпълнителен шеф на Fiat Серджо Марчионе

Още по тематиката
Най-големите автомобилни компании се готвят за промяна на поколението в ръководството

Fiat Chrysler, Daimler и Toyota са измежду тези, които ще би трябвало да изберат нов управител през идващите няколко години
12 апр 2018
Трансформацията на автомобилните производители

След като Volkswagen и General Motors влагат милиарди в електрическите автомобили, надмощието на Tesla надалеч не е несъмнено
26 мар 2018
Fiat Chrysler се чака да стане по-печеливша от Ford през 2018 година

Планът за преструктуриране на италианско-американската компания дават резултат
1 фев 2018
General Motors постави завършек на автоиндустрията в Австралия

И последният останал цех за коли в страната затвори порти
24 окт 2017 Печалбата на Fiat Chrysler надвиши тази на General Motors за пръв път от банкрута на GM преди съвсем 10 години, оповестява Financial Times. Финансовият резултат на италианско-американската автомобилна компания се увеличи макар по-високите разноски заради стартирането на нови модели.

Резултатите

Fiat Chrysler записва чиста облага от 1.2 милиарда $ за първото тримесечие, до момента в който съперникът General Моtors - 1.05 милиарда $, като това е спад с близо 60% спрямо година по-рано. Приходите за тримесечието на GM възлизат на 36.1 милиарда $ по отношение на 37.3 милиарда през същия интервал на 2017 година Анализаторите чакаха приходи от 34.7 милиарда $.

Въпреки това поправената облага на GM е била била 2.6 милиарда $ спрямо 1.9 милиарда на Fiat Chrysler. Капиталовите разноски на американската компания са били с 500 млн. $ по-високи през първото тримесечие, достигайки сумата от 942 млн., най-вече поради вложения в нови модели пикапи и фамилни коли и проблемите с корейския бизнес. GM се е възползвала от по-ниската ефикасна данъчна ставка през тримесечието, само че маржът на облагата преди облагането с налози е намалял до 7.2% по отношение на 9.5% година по-рано. Главният финансов шеф Чък Стивънс съобщи, че маржът на облагата на компанията би трябвало да доближи 10% или повече през второто тримесечие и за цялата година.

Резултатите идват ден откакто Ford разгласи 9% растеж на чистата облага до 1.7 милиарда $, дружно с упорит проект за понижаване на разноските.

И трите производителя на коли генерират по-голямата част от облагите си от Северна Америка, където по-ниските цени на горивата доведоха до възходящо търсене на висок клас спортни коли и камиони.

Volkswagen, който е най-големият производител на коли в света, само че има по-слаба американска експозиция спрямо американските си съперници, разгласи по-рано, че оперативната й облага е спаднала с 3.6% през първото тримесечие до 4.2 милиарда евро. Приходите й са нарастнали с 3.6% до 58.2 милиарда евро, а групата, която неотдавна назначи някогашния изпълнителен шеф на BMW Херберт Дийс за основен изпълнителен шеф, съобщи, че облагите ще се усилват.

Трудностите пред Fiat

Fiat Chrysler е изхарчила близо 1 милиарда евро за стартирането на пазара на нови модели камиони и коли. Главният изпълнителен шеф Серджо Марчионе съобщи, че това е било " изключително предизвикателно ".

Разходите доведоха до спад в облагата от бизнеса в Северна Америка - от 1.241 милиарда евро до 1.216 милиарда евро, като с това понижиха световните облаги на компанията под упованията макар рекордното тримесечие.

Марчионе, който би трябвало да се пенсионира през идната година, съобщи, че остава убеден, че групата, която е оповестила действен марж от 7.4% в Северна Америка, ще надмине маржa на GM и Ford през тази или идната година. FCA Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР