Главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер Серджо Марчионе е сменен,

...
Главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер Серджо Марчионе е сменен,
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на "Фиат Крайслер" е сменен заради влошено здраве

Главният изпълнителен шеф на " Фиат Крайслер " Серджо Марчионе е заменен, поради здравословни проблеми, заяви " Ройтерс ". Неговият пост се заема от досегашния началник на марката " Джип ", която е част от групата, Майк Менли.

Маркионе планираше да остане на поста си до април идната година, само че здравословното му положение внезапно се е влошило, след затруднения при рутинна интервенция на рамото. Менли, който до момента отговаряше за интервенциите на " Фиат Крайслер " в Северна Америка, ще продължи да работи по оповестения през април проект от Марчионе за развиване на групата.

През 2004 година Марчионе пое ръководството на групата " Фиат ", която беше пред банкрут. Последва и покупка на закъсалия американски производител " Крайслер " Към днешна дата за първото тримесечие на годината групата регистрира чиста облага от 1.2 милиарда $, като изпревари по този индикатор даже колосът " Дженерал мотърс ".

С решението от събота Марчионе е заменен и като началник на " Ферари " и тима на марката във Формула 1. Той е президент на тима от Формула 1 близо десетилетие. Мястото му ще бъде заето от Джон Елкан, който е правоприемник на семейството Аниели, до момента в който Луис Камилери ще дава отговор за производителя на спортни коли.

Ефектът за тима във Формула 1

Операциите на " Ферари " във Формула 1 ще се управляват, както и до момента от Маурицио Аривабене.

Новината беше коментирана и в падока на Формула 1 преди старта за Гран при на Германия. Шефът на " Мерцедес " Тото Волф разказа Маркионе като " значима фигура за Формула 1 ". В последните години " Ферари " и " Мерцедес " заемаха близки позиции по основни въпроси в договарянията с управлението на Формула 1.
 Главният изпълнителен шеф на
© Associated Press

В края на 2017 година Серджио Маркионе заплаши " Ферари " да напусне Формула 1, поради готвените промени в разпоредбите от сезон 2021. Италианецът сподели неизменност в позицията си, само че се чака след отдръпването му да има среща сред Скудерията и притежателите на спорта от " Либърти медия ".

" Ферари " е част от Формула 1 още от началото на спорта и се употребява с по-специален статут, поради приноса си към автомобилните съревнования.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР