Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че е

...
Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че е
Коментари Харесай

На четири очи: Марк Зукърбърг се срещна с Еманюел Макрон

Главният изпълнителен шеф на „ Facebook ” Марк Зукърбърг съобщи, че е поощрен и оптимистично надъхан за нормативната уредба, която Франция приготвя за контролиране на обществените мрежи. Той сподели това след среща си с френския президент Еманюел Макрон, предадоха „ Франс Прес ” и „ Ройтерс ”,цитирани от „ Дарик ”.

" Да се надяваме, че тези закони могат да станат модел освен за Франция, а да се впишат в рамка за целия Европейски Съюз с встъпването в служба на новия състав на Европейския парламент - разяснява още Зукърбърг. - За да могат хората да имат доверие в интернет, би трябвало да се сътвори подобаваща регулация ".

Малко преди срещата му с Макрон държавният секретариат за цифровите технологии разгласява отчет за " вменяването на отговорност на обществените мрежи ", който е направен от френски служители със съдействието на „ Facebook ”. В него се предлага учредяването на самостоятелен административен орган във всяка европейска страна, който да следи обществените мрежи да съблюдават принцип на бистрота за метода, по който приоритизират и модерират постваното от потребителите наличие.

Франция приготвя и законопроект за съдържащи ненавист постове в интернет и регулация на електронните медии в цифровата епоха. Текстът задължава обществените мрежи да изтрият или блокират всякакво нарушаващо закона наличие в период от 24 часа, в противоположен случай ще бъдат санкционирани.

„ Facebook ” бе остро подложен на критика от политици и обществеността, че не отстрани по-бързо от мрежата си видеозапис на атентата от март в Крайстчърч, Нова Зеландия. При това нахлуване бяха убити 50 души, а видеокадри от него се задържаха онлайн в продължение на няколко дни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР