Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че е

...
Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че е
Коментари Харесай

Зукърбърг е насърчен след срещата си с Макрон за регулирането на социалните мрежи

Главният изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг съобщи, че е поощрен и оптимистично надъхан за нормативната уредба, която Франция приготвя за контролиране на обществените мрежи. Той сподели това след среща с френския президент Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Да се надяваме, че тези закони могат да станат модел освен за Франция, а да се впишат в рамка за целия Европейски Съюз с встъпването в служба на новия състав на Европейския парламент ", сподели Зукърбърг.

"За да могат хората да имат доверие в интернет, би трябвало да се сътвори подобаваща регулация ", добави той.



Малко преди срещата му с Макрон държавният секретариат за цифровите технологии разгласява отчет за "вменяването на отговорност на обществените мрежи ", който е направен от френски служители със съдействието на Facebook. В него се предлага учредяването на самостоятелен административен орган във всяка европейска страна, който да следи обществените мрежи да съблюдават принцип на бистрота за метода, по който приоритизират и модерират постваното от потребителите наличие.

Франция приготвя и законопроект за съдържащи ненавист постове в интернет и регулация на електронните медии в цифровата епоха. Текстът задължава обществените мрежи да изтрият или блокират всякакво нарушаващо закона наличие в период от 24 часа, в противоположен случай ще бъдат санкционирани.

Facebook бе остро подложен на критика от политици и обществеността, че не отстрани по-бързо от мрежата си видеозапис на атентата от март в Крайстчърч, Нова Зеландия. В това нахлуване бяха убити 50 души, а видеокадри от него се задържаха онлайн в продължение на няколко дни.

WATCH: Фейсбук CEO Mark Zuckerberg and French President Emmanuel Macron meet at the Elysee Palace to discuss future regulation of social networks pic.twitter.com/Xb8pC33jfD
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) May 10, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР