Главният изпълнителен директор на фалиралата наскоро Silicon Valley Bank Грег

...
Главният изпълнителен директор на фалиралата наскоро Silicon Valley Bank Грег
Коментари Харесай

Шефове във фалиралата SVB продали акции за $84 млн. през последните 2 г.

Главният изпълнителен шеф на банкрутиралата неотдавна Silicon Valley Bank Грег Бекър е продал акции на ръководената от него финансова институцуя на стойност близо 30 млн. $ през последните две години, написа.

Бекър е продал акции за 3.6 млн. $ на 27 февруари - дни преди банката да разгласи огромната загуба, която провокира срутва в цената на акциите и банкрута ѝ.

Това е последната от траялите две години продажби от страна на Бекър, които са на обща стойност 29.5 млн. $, демонстрират данни на Smart Insider. В този интервал банкерът е продал скъпи бумаги на цени от 287 до 598 за акция.

Бекър също по този начин купувал варианти при по-ниски цени на осъществяване, като част от многото продажби и запазвал каузи си.

Други ръководители в SVB, включително маркетинговият шеф Мишел Дрейпър, основният финансов шеф Даниел Бек и основният действен шеф Филип Кокс, също са продали акции за милиони долари от 2021 година насам.

Общо високопоставени ръководители и шефове в SVB са пласирали акции на банката на стойност 84 млн. $ през последните две години, съгласно Smart Insider.

Продажбите провокираха рецензии по отношение на ръкодоството на SVB, както и към по-общата наклонност за продажба на акции от страна на инсайдъри преди огромни намаления в цените.

Конгресменът Ро Хана от Калифорния, където е основана банката, съобщи, че Бекър би трябвало да върне парите на вложителите.

Продажбите на акции от страна на Бекър са част от авансово направена стратегия, известна като 10b5-1, която е подадена на 26 януари в щатската Комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC).

Т. нар. проект 10b5-1 разрешава на инсайдъри да насрочват авансово периодическата продажба на акции за намаляването на опасенията по отношение на търговията с вътрешна информация.

Въпреки това ръководителят на SEC Гари Генслър съобщи, че проектите са цялостни със злоупотреби, като инсайдъри са продавали незабавно след подаването им, създавайки препокриващи се или разнообразни проекти или насрочвайки еднократни продажби.

От SEC сътвориха нови правила, които влязоха в действие от 27 февруари, важащиза проекти, подадени след 1 април. Правилата имат за цел да обезпечат по-голяма бистрота и периоди за плануваните продажби.

В тях има и 90-дневен “период за изстудяване ” сред датата на подаване на проектите и продажбата на акции. Съгласно новите правила, продажбите на Бекър, които са осъществени единствено месец след подаването на проекта, нямаше да бъдат разрешени.

Бекър и други ръководители в банката бяха разкритикувани и за това, че са получили годишните си бонуси в петък -няколко часа преди регулаторните органи да затворят банката. В неделя държавното управление подписа договорка за гарантиране на депозитите на вложителите в SVB и Signature Bank.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР