Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг представи своята нова

...
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг представи своята нова
Коментари Харесай

Facebook ще се фокусира в частните чатове

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг показа своята нова визия за компанията, която обрисува по-ориентирано към персоналния живот бъдеще за софтуерната компания. В записка от 3000 думи на профила си той разгласи, че информационните платформи, които пазят неприкосновеността на персоналния живот, ще станат още по-важни от днешните отворени платформи.

Новият проект на Зукърбърг идва на фона на новината, че Фейсбук построява нова интегрирана услуга за известия, която ще разреши на потребителите на Messenger, Instagram и WhatsApp да споделят в частни връзки между тях.

" Вярвам, че бъдещето на връзката от ден на ден ще минава към частни, криптирани услуги, където хората могат да бъдат уверени в това, което споделят един на различен, да останат сигурни, а техните известия и наличие няма да са забележими вечно ", съобщи Зукърбърг в своята обява във Фейсбук. " Това е бъдещето, което се надявам, че ще помогнем да реализираме. "

В бележката е разказано по какъв начин той и неговият екип мислят за проекти за консолидиране на функционалностите за известия на трите съществени услуги.

Зукърбърг съобщи, че огромна част от работата е към момента в начален етап, само че добави, че Фейсбук възнамерява да се съветва с външни специалисти по новата визия.

През миналата година Фейсбук беше обиден от кавги, свързани с нарушение неприкосновеността на персоналния живот и се изправи против реакцията на потребителите и законодателите.

Зукърбърг разкри още, че новата услуга ще даде приоритет на сигурността на потребителите и ще криптира частните връзки.

По неговите думи обществената мрежа към този момент няма да наподобява на „ цифровия еквивалент на градски площад “, тъй като „ хората от ден на ден желаят да поддържат връзка персонално и по тази причина ще бъде по-скоро цифров еквивалент на хола “.

Зукърбърг не изясни по какъв начин Фейсбук ще печели посредством новия си фокус върху неприкосновеността на персоналния живот, което е значимо, тъй като съвсем всички доходи на компанията идват от реклами, които компаниите купуват, с цел да доближат до потребителите на главните платформи във Фейсбук и Instagram.

Фейсбук обаче опитва с редица нови начинания и функционалности, които биха могли да станат генератори на доходи.

Най-вече Фейсбук може да монетизира частната връзка посредством частни разплащания. В момента компанията работи по план за криптовалута, който ще разреши на потребителите на WhatsApp да трансферират пари един на различен, съгласно информации в The New York Times и Bloomberg./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР