Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг каза, че водещата

...
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг каза, че водещата
Коментари Харесай

Зукърбърг е готов да прави разлика между дезинформация и сатира

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг сподели, че водещата обществена мрежа се бори да откри способи да се оправи с " надълбоко подправени " видеоклипове (бел. ред. - вид сатира), които имат капацитета да мамят и манипулират потребителите в големи мащаби, съобщи БГНЕС.
Говорейки пред фестивала " Аспен Идеас " в Колорадо, Зукърбърг сподели, че Фейсбук и други обществени мрежи ще се изправят пред предизвикването да се оправят с фалшификатите в мрежата, защото те усилват напъните си за унищожаване на дезинформацията и че компанията към момента прави оценка какво да прави.
" Мисля, че казвайки, че " нелепостите " са разнообразни от дезинформацията, това е рационална вероятност ", сподели той. " Вероятно е рационално да имаме друга политика и да се отнасяме към това по друг метод, в сравнение с да се отнасяме с елементарната, погрешна информация в интернет ", съобщи Зукърбърг на форума.
Коментарите идват на фона на възходящата угриженост по отношение на фалшификатите в интернет, които употребяват изкуствен интелект, с цел да наподобяват същински.
По-рано този месец Фейсбук реши да не смъква подправен клип на самия Зукърбърг в Instagram с ангажимента, че основният изпълнителен шеф няма да се употребява със особено отношение.
Онлайн платформите се движат " по острието на бръснача ", като работят за премахване на дезинформацията и напъните за операция и в същото време отстояват свободата на словото в интернет. Зукърбърг сподели, че това е непрекъснато предизвикателство, като повтори позицията си, че Фейсбук не би трябвало да бъде съдия на истината в интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР