Главният изпълнителен директор на Боинг призна, че компанията е допуснала

...
Главният изпълнителен директор на Боинг призна, че компанията е допуснала
Коментари Харесай

Боинг призна за грешката в модела 737 МАХ

Главният изпълнителен шеф на Боинг призна, че компанията е позволила "грешка " с проблематичната предупредителна система в кабината на модела 737 Max преди двете смъртоносни произшествия с най-продаваните самолети.
Председателят и основен изпълнителен шеф Денис Мюленбург сподели, че Боинг не е съумял да комуникира „ съответно “ с регулаторните органи и клиентите, само че отбрани необятния инженерен и дизайнерски метод към софтуера за надзор на предната част на самолета, който е в основата на следствието на произшествията, довели до прекъсването на полетите с този модел по целия свят.
Мюленбург призна, че компанията е позволила неточност поради това, че не уведомила за дефектна предупредителна светлина на кабината на 737 Max регулаторните органи и клиентите и съобщи, чеглобалните регулаторни органи проверяват това.
Изпълнителният шеф на Боинг, който е под пресечен огън поради дизайна на Max и поради метода, по който се отнесе към рецесията с Боинг сподели, че "виждаме с течение на времето все по-голямо единение сред регулаторите ", че Max би трябвало още веднъж да получи позволение за полети. Той изрази очакване, че това ще стане тази година.
Американската федерална авиационна администрация е упреквала Боинг, че повече от година не е уведомил регулаторите, че знак за сигурност в кокпита на Max не работи.
Пилотите са ядосани, че компанията не ги е уведомила за новия програмен продукт, който е обвързван с злополуките в Индонезия и Етиопия, при които починаха 346 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР