Главният изпълнителен директор на Боинг призна, че компанията е допуснала

...
Главният изпълнителен директор на Боинг призна, че компанията е допуснала
Коментари Харесай

Боинг най-сетне призна за грешка в модела 737 МАКС. Извини се за трагедиите в Индонезия и Етиопия

Главният изпълнителен шеф на Боинг призна, че компанията е позволила неточност с проблематичната предупредителна система в кабината на модела 737 МАКС преди двете смъртоносни произшествия с най-продаваните самолети, съобщи БГНЕС.

Председателят и основен изпълнителен шеф Денис Мюленбург сподели, че Боинг не е съумял да комуникира съответно с регулаторните органи и клиентите, само че отбрани необятния инженерен и дизайнерски метод към софтуера за надзор на предната част на самолета, който е в основата на следствието на произшествията, довели до прекъсването на полетите с този модел по целия свят.

Мюленбург призна още, че компанията е позволила неточност и поради това, че не уведомила регулаторните органи и клиентите за дефектна предупредителна светлина на кабината на 737 МАКС.

Междувременно Вицепрезидентът на Боинг Ранди Тинсет се извини на авиолиниите и фамилиите на жертвите на злополуките със самолети Боинг 737 МАКС в Индонезия и Етиопия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Вицепрезидентът съобщи пред медиите на авиоизложението в Бурже край Париж, че компанията съжалява доста за изгубените животи при злополуката на самолета на " Лайън еър " през октомври и на самолета на Етиопските авиолинии през март, при които починаха общо 346 души.

Той изрази страдание и за нарушаванията на въздушния превоз след злополуките, заради решението да бъдат спрени полетите на всички самолети от серията 737 МАКС.

Тинсет акцентира, че компанията работи интензивно по извличането на поучения от случаите, само че отхвърли да каже по кое време самолетите 737 МАКС ще се върнат към полети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР