Главният изпълнителен директор на Боинг Денис Мюленбур подаде оставка, съобщава

...
Главният изпълнителен директор на Боинг Денис Мюленбур подаде оставка, съобщава
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Боинг подаде оставка

Главният изпълнителен шеф на " Боинг " Денис Мюленбур подаде оставка , оповестява компанията, обявявайки за нов изпълнителен шеф Дейвид Калхун , оповестяват БиБиСи и " Спутник ".

" Силно имам вяра в бъдещето на Боинг и 737 MAX . За мен е чест да управлявам тази страхотна компания и 150 000 отдадени чиновници, които работят интензивно, с цел да основат бъдещето на авиацията ", съобщи Калхун, който остава член на борда.

" От името на целия съвет на шефовете съм удовлетворен, че Дейв се съгласи да управлява Боинг в този сериозен миг. Дейв има сериозен опит в промишлеността и потвърден опит в водачеството. Той признава провокациите, пред които би трябвало да се надигнем и с неспокойствие чакам да работя с него и с останалия екип на Boeing, с цел да подсигуряваме, че през днешния ден това значи нов път напред за нашата компания ", Лорънс Келнър ще стане непослушен ръководител на борда.

Главният финансов шеф Грег Смит ще бъде краткотрайно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф по време на късия временен интервал. След решението за промяна на изпълнителния шеф акциите на " Боинг " скочиха с 2,7%.

" Боинг " реши да създадат смяна в управлението, за да възвърне доверието в напредъка на компанията , защото " работи за възобновяване на взаимоотношенията с регулаторите, клиентите и всички останали заинтригувани страни ".
 „ Боинг” стопира производството на 737 MAX от януари
„ Боинг ” стопира производството на 737 MAX от януари

Надеждите на Boeing са, че до края на 2020 година производството ще бъде възобновено

Компанията се надяваше самолетите й Boeing 737 MAX да се върнат във въздуха до края на тази година , само че американските регулатори дадоха да се разбере, че няма да бъдат сертифицирани да се върнат в небето толкоз бързо, разяснява БиБиСи.

Репутацията на " Боинг " пострада в допълнение , когато галактическият уред Starliner претърпя механически проблеми , които му попречиха да поеме по верния курс към Международната галактическа станция.

Оттеглянето на Денис Мюленбург бе неизбежно , въпреки че пристигна по-рано, в сравнение с мнозина чакаха, добавя БиБиСи. След случаите със самолетите на компанията, той сблъсква със съществени рецензии към корпоративната просвета в " Боинг " и взаимоотношенията с регулаторите.

Има изказвания (категорично отречени от компанията), че тя дава приоритет на облагите и скоростта на произвеждане пред сигурността .

Въпреки че неведнъж упорства, че Боинг " осъзнава " своите неуспехи, опитите му да показа случаите като резултати от верига от събития провокира спомагателни съществени рецензии.
 Новият галактически транспортен съд „ Старлайнер” на „ Боинг” се връща 6 дни по-рано
Новият галактически транспортен съд „ Старлайнер ” на „ Боинг ” се връща 6 дни по-рано

Но от НАСА оповестиха, че задачата не е цялостен неуспех, защото са изпълнени доста от задачите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР