Главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер ще се оттегли

...
Главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер ще се оттегли
Коментари Харесай

Шефът на BMW Харалд Крюгер се оттегля заради слаби резултати

Главният изпълнителен шеф на BMW Харалд Крюгер ще се отдръпна от поста си, откакто немският производител на първокласни коли регистрира едни от най-слабите си финансови резултати, оповестиха Асошиейтед прес и ДПА.

53-годишният Крюгер няма да желае удължение на контракта си, който изтича в края на април 2020 година, посочи компанията. Съветът на шефовете ще разиска въпроса за наследника на Крюгер на 18 юли, а Крюгер ще остане на поста си, до момента в който не бъде взето решение, съобщи Българска телеграфна агенция.

" След над 10 години в управителния съвет, в това число над четири години като основен изпълнителен шеф на групата BMW, бих желал да се изправя пред нови професионални провокации, " уточни той в известие.

За първото тримесечие на годината автомобилното поделение на групата регистрира загуба, откакто трябваше да задели 1,4 милиарда евро (1,6 милиарда долара) по антимонополно дело. Компанията се сблъсква и с по-високи капиталовложения за нови технологии. Само финансовите услуги и подразделението за мотоциклети поддържат групата печеливша, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР