Главният изпълнителен директор на българската Monbat Атанас Бобоков напуска поста

...
Главният изпълнителен директор на българската Monbat Атанас Бобоков напуска поста
Коментари Харесай

Атанас Бобоков вече не е главен изпълнителен директор на Монбат

Главният изпълнителен шеф на българската Monbat Атанас Бобоков напуща поста си. Това излиза наяве от негово изказване, публикувано от компанията до борсата. " С оглед опазване на стабилността на представляваната от мен компанията Монбат АД и граденото с години доверие на вложителите, с актуалното декларирам, че се отдръпвам от поста си на Изпълнителен шеф на сдружението Монбат АД ", написа в него.

Той остава ръководител на Съвета на шефовете.

Братята Атанас и Пламен Бобокови бяха упрекнати, дружно със зам.-министър на околната среда, в проведена незаконна група и " незаконна активност, обвързвана с вноса и износа на боклуци от чужбина ".

Съдът постанови мярка за неотклонение " задържане под стража " на Атанас Бобоков, ръководител на Съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на " Монбат ". Пламен Бобоков бе освободен с парична гаранция от 1 млн. лева

Действията на прокуратурата доведоха до срив на акциите на компанията с близо 20%. Така пазарната капитализация на сдружението, един от водачите по доходи в България, понижава от 160,7 млн. на 130,3 млн. лева през днешния ден.

Спрямо постигнатия на 5 февруари т.г. връх от 6,50 лева за акция, компанията губи 48% от пазарната си капитализация. Първият спад пристигна през март поради пандемията. Тогава компанията изиска краткотрайно прекъсване на търговията с акциите ѝ, само че БФБ отхвърли. За същия интервал показателят Sofix губи 19% от цената си.

Най-големите акционери в " Монбат " са " Приста ойл холдинг " с 42,73% (управлявана от братя Бобокови), " Приста Холдко Кооператиф У.А. (ADM Capital и Европейската банка за възобновяване и развитие) с 20,78% и " Монбат Трейдинг " (също ръководена от Бобокови) със 7,06%.

" Монбат " загуби 30 милиона лв. от пазарната си оценка

Нищо положително не чака 1300 служащи, съобщи Бобоков
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР